bTV Нови разкрития за разследването срещу Николай и Евгения Баневи. Проверяват

...
bTV
Нови разкрития за разследването срещу Николай и Евгения Баневи. Проверяват
Коментари Харесай

Нови разкрития за разследването срещу Баневи!

bTV Нови разкрития за следствието против Николай и Евгения Баневи. Проверяват знаковото семейство за присвояване на пари от четири приватизирани предприятия в страната.

Според прокуратурата, присвоеното от Баневи е за над 1,5 млн лв., а вредите за страната са 500 хиляди лв..

Парите от приватизираните предприятия са наливани в офшорки – това е една от схемите, за които Баневи се проверяват, обясниха от прокуратурата.

" Ситуацията, както я разказват очевидците и документите е следната: Придобиват се предприятия от първата вълна на всеобщата приватизация. До този миг страната не е обвързвала това по никакъв метод с следващ надзор. Резултатът с " Полимери “ е, че стартира неговото източване по разнообразни способи и най-после стигаме до откровеното рязане на скрап на каквото е останало от завода. Резултатът е 1800 души на улицата. Това дело ще онагледи така наречен " бандитска приватизация “, посочи заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Обект на следствие са още 3 приватизирани предприятия, сподели наблюдаващият делото прокурор Мария Дойчева. " Обект на следствие са  " Елма-Троян “, което е било източено преди да бъде източено " Полимери “ и по същия метод е било нарязано за скрап преди да бъде оповестено в неплатежоспособност. Става дума и за завода в Костенец, който не е бил нарязан за скрап, само че е бил продаден на КТБпрез 2012 година. Става дума и за други предприятия, за които в хода на работата ще излязат документи “, уточни тя.

В момента заводът в Костенец е празен. Там е единствено портиерът. За приватизацията на заводите, направена преди години, прокуратурата е получила сигнал едвам преди два месеца.

Междувременно в писмо до медиите, семейство Баневи остро възразяват за метода, по който са задържани във Франция и че в никакъв случай не са си крили, а техните юристи ще внесат възражения в профилираната прокуратура.

След ареста децата  на Баневи - момиче на 13 години и близнаци на 9, остават безпризорни на летището съвсем без пари, се твърди още в позицията на фамилията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР