bTV Лекарства или други вещества най-вероятно са погълнали трите деца в

...
bTV
Лекарства или други вещества най-вероятно са погълнали трите деца в
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва склоняване към самоубийство за трагедията с децата в Кардам

 bTV Лекарства или други субстанции най-вероятно са погълнали трите деца в добричкото село Кардам. Прокуратурата проверява склоняване към самоубийство.

В неделя вечерта едно от тях – 9-годишно момченце умря в дома си.

Остава тежко положението на 11-годишната сестра на умрялото момче – детето е с заплаха за живота. Тя, дружно с още едно дете от фамилията, са настанени в болница във Варна.

Останалите три деца от многодетното семейство също са били изведени и са настанени за наблюдаване в болничното заведение в Добрич. Основната версия, по която работят институциите е отравяне, споделиха за bTV от районната прокуратура в Генерал Тошево.

" Досъдебното произвеждане е формирано по член 127, ал.1 от Наказателен кодекс. Това е закононарушение за склоняване към самоубийство. Това е версията, по която се работи. Насочени сме, естествено, от лекарите към отравяне, защото три деца от това семейство са били със симптоматиката, която е имало и умрялото дете за жалост. Химически експертизи са назначени, съдебно-медицинска експертиза, взети са вътрешно-органни елементи, които са изпратени във ВМА в София ", посочи ръководителят на районната прокуратура Йорданка  Чанева.

Докато не излязат експертизите е мъчно да се каже повода за отравянето. Според бабата, децата нямат достъп нито до медикаменти, нито пък до други препарати.

" Вкъщи нямахме никакви медикаменти. Нямаха нищо. Нямаме токсини, от кое място токсини? Те дори ме попитаха за нафталин, за алкохол. Той е огромен, той не може да вземе такива работи, той в никакъв случай не е взимал такива работи, без да ни пита ", сподели бабата на умрялото момче Стоянка Йорданова.

За да се изключи хранително отравяне са взети проби, както от учебния стол, по този начин и от магазина, от който са пазарували околните на децата. Той е и краткотрайно запечатан.

Собствениците бяха безапелационни, че зареждат стока единствено от лицензирани снабдители. Допълниха, че трайността на стоките е в период, а единствено преди ден са имали инспекция. 

Резултатите от от пробите  ще бъдат подготвени до края на седмицата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР