БСП за България се разпада. Коалицията е пред катастрофа броени

...
БСП за България се разпада. Коалицията е пред катастрофа броени
Коментари Харесай

ТРУС! БСП се разпада: Коалицията е пред невиждана катастрофа преди изборите

БСП за България се разпада. Коалицията е пред злополука броени месеци преди следващите предварителни парламентарни избори, сигнализираха пред Lupa.bg социалисти след снощен трус, провокиран от една от най-важните фракции в съюза – „Екогласност“. Късно вечерта в сряда водачът й и някогашен народен представител от алената група Емил Георгиев написа сякаш отворено писмо за дейностите на шефката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и началника на кабинета й Калоян Методиев, до момента в който бе стопански министър във връзка с проблема с управлението на КЗП. А по-късно го изтри.

Председателят на държавния орган Иван Френкев, назначен от нея, изригна по-рано с обвинявания, че новото управление във ведомството (на служебния министър председател Гълъб Донев – б.р.) е почнало чистка в Комисията, както и политически напън.

Георгиев обаче нощес разкри, че в действителност такива способи употребил самият Френкев под давлението на тандема Нинова-Методиев, както и че когато негови сподвижници били уволнени от КЗП, „Позитано“ 20 не споделило и гък. Освен това твърди, че някогашната вицепремиерка и обичаният й политолог назначавали техни хора на позиции, които не претендирали състезания.

Не е ясно за какво сътрудникът на някогашната Държавна сигурност под псевдонима „Станислав“ реши да скрие писмото си, само че будни бесепари съумяха да го щракнат в точния момент. И плануват тотално разбъркване в обединението освен поради „Екогласност“, която е дълготраен сътрудник на Столетницата, само че и поради АБВ. Партията на Георги Първанов и Румен Петков прави от няколко седмици изострен завой към президента Румен Радев и към възможна нова лява коалиция под марката „Прогрес“.

В „БСП за България“, с изключение на посочените две, членуват комунистите, Нова зора на Минчо Минчев, Политически клуб „Тракия“, Движение на непартйните претенденти, Съюз за Отечеството, „Българска пролет“ и Движение за обществен хуманизъм. Там бе и „Нормална държава“ (нерегистрирана в съда – б.р.) на Георги Кадиев, само че той предприе бракоразвод с Нинова.

Любопитната детайлност е, че Георгиев бе предлаган за началник на КЗП, а в последния състав на Народно събрание влезе народен представител таман на мястото на Нинова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР