БСП внесоха в парламента промени в Изборния кодекс, с които

...
БСП внесоха в парламента промени в Изборния кодекс, с които
Коментари Харесай

Депутат от БСП разкри кога най-рано ще ходим на избори

БСП внесоха в Народното събрание промени в Изборния кодекс, с които се връща хартиената бюлетина като един от два разновидността за гласоподаване на избори (другият остават машините). По мотив препоръчаните промени, социалисти разкриха по кое време виждат идващите избори у нас.

Щом измененията се внасят в този момент, значи скоро няма да има избори, разяснява пред Българска национална телевизия депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Атанас Зафиров.

" Смятаме, че най-близкият небосвод за избори, това са локалните избори. Има задоволително време, в което в един спокоен, диалогичен звук да обсъдим тези промени, които предлагаме и че ще получим поддръжка ", сподели той.

Зафиров има вяра, че доста жители не са съумели да упражнят правото си на избор поради липса на хартиени бюлетини.

" Българска социалистическа партия за България " няма да поддържа нито една от двете кандидатури за шеф на Българска народна банка. Не поради качествата на претендентите, а поради метода, който беше определен. Беше необходим много по-сериозен спор по тематиката и по-сериозно съдружно единодушие ", заяви Зафиров.

Той се надява до петък, когато е гласуването, сътрудниците им да премислят позицията и договарянията по тематиката да стартират изначало. Това е извънредно значим пост - гуверньор на Българска народна банка и не трябва да разрешаваме той да бъде решаван посредством някакви ситуационни гласувания в Народно събрание, сподели Зафиров. Прекалено доста въпроси стоят пред българското общество да си разреши обединението, а се отива на нови избори, добави той и съобщи, че обединението е постоянна.

По тематиката " Северна Македония " депутатът разгласи, че това е една от алените линии, които Българска социалистическа партия са заложили в съдружното съглашение. " Българска социалистическа партия продължава да счита, че старт на договарянията може да бъде даден, когато РСМ извърши всички условия по отношение на двустранния контракт, спре езика на омразата, подсигурява конституционно правата на българите в Северна Македония. Това са неща, които на този стадий не се случват ", сподели той.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР