БСП умишлено и доста умело нагнети напрежението в пленарната зала,

...
БСП умишлено и доста умело нагнети напрежението в пленарната зала,
Коментари Харесай

ГЕРБ подкрепи Главчев: Поведението на БСП е провокация

БСП съзнателно и много ловко нагнети напрежението в пленарната зала, разяснява ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след абсурда сред опозицията и Димитър Главчев, довел до отстраняването на Корнелия Нинова от съвещанието.

Цветанов съобщи, че оставката на шефа на Народното събрание не е коментирана в групата на ръководещата партия. Той поддържа дейностите на Главчев, казвайки, че депутатите от ГЕРБ нямат съображение да трансформират позицията си. Според тях Димитър Главчев се справял доста добре с работата си, придържал се към правилника и постоянно когато имал правна опция "взимал отношение ".

"Смятате ли, че е налагане на цензура, когато излиза депутат и да споделя на друга парламентарна група, че министър-председателят ни унижава и ни наскърбява. Това не е ли опит за провокация, която е опит да се промени дневният ред на Народното събрание ", запита реторично Цветанов.

На собствен ред Димитър Главчев свика поименна инспекция на депутатите в пленарната зала след отстраняването на Нинова и последвалия протест от страна на подопечните й. Трите инспекции потвърдиха, че има нужният кворум за продължение на съвещанието. Народното събрание ще работи с удължено работно време - до 16.00 часа.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР