БСП трябва да заяви своето място като нова перспектива за

...
БСП трябва да заяви своето място като нова перспектива за
Коментари Харесай

Калоян Паргов: БСП трябва да търси изход от кризата в държавата

БСП би трябвало да съобщи своето място като нова вероятност за развиване на страната след тази рецесия. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов в изявление за радио " Фокус ".

" Тук към този момент не приказваме за Българска социалистическа партия като опция, а за Българска социалистическа партия като вероятност за развиване на страната, изясни той. - След тази коронакриза нищо към този момент няма да бъде същото, както виждаме всички.

Председателят на Българска социалистическа партия - София чака да се появят нови политически планове, които да претендират за спасители на страната в тази обстановка. " Предстои ни доста тежка втора половина на политическия сезон тази година. Наесен ще влезем и в предизборна обстановка, разяснява Калоян Паргов. - Дано тя не съвпадне с ново изключително състояние поради втори пик на болестта. Такова нещо ще усложни извънредно доста обстановката ".

Според водача на социалистите в столицата рейтингите, които виждаме в последните дни, са по-скоро оценка на обществото, което беше вперило очи в ръководещите в очакване на избавление, на съответно държание и реакция в тежката здравна рецесия. " Ще видите доста скоро, че всичко ще стартира да се възстановява и ще се върне на равнищата, които познавахме преди рецесията, сподели той.

Калоян Паргов добави, че в положение на такава рецесия не може да се чака да бъдат трупани дивиденти на гърба на ръководещите. " От тази позиция Българска социалистическа партия трябваше да реши по какъв начин да се впише в тази обстановка, разяснява той. - Ето, в София ние избрахме метода да бъдем градивни и да участваме в основаването и налагането на ограничения, които да допринесат за облекчение на ситуацията и за запазване на здравето на всеки софиянец.

Да не забравяме и социално-икономическия детайл. Тепърва чакам да имаме и остри политически конфликти с ръководещите на национално и на локално ниво. Те ще бъдат свързани със социално-икономическите фактори. Мерките в тази сфера би трябвало да отговорят на провокациите. В случая страната не може да каже " нямам ". 

Калоян Паргов добави, че коронакризата наложи нов дневен ред в целия свят и този факт няма по какъв начин да подмине и България. " Трябва да свикнем да живеем с мисълта за вируса и за това по какъв начин да се предпазваме, разяснява той. - Дано скоро да бъде открита ваксина!

Лидерът на Българска социалистическа партия - София засегна и тематиката за некачествените поправки. Според него те към този момент са продължителен проблем за Столична община. " Вече две години сме очевидци на некачествени поправки със занижен надзор и с липса на съответна реакция на общината с оглед отбрана на публичния интерес към отговорните, разяснява Калоян Паргов. - Това демонстрира, че контролът би трябвало да бъде завишен
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР