БСП стои в лявото политическо пространство, тоест тя трябва да

...
БСП стои в лявото политическо пространство, тоест тя трябва да
Коментари Харесай

Зарков: България има нужда от устойчиво правителство

БСП стои в лявото политическо пространство, т.е. тя би трябвало да способства за оня обществен детайл, който да добави към държавното управление. Това съобщи в студиото на “Още от деня ” Крум Зарков - член на Националния съвет на Българска социалистическа партия и първият към този момент кандидатирал се за ръководител на социалистите.

“Правилно означиха водачите на другите партии, че България е богата страна, само че доста се краде и преди всичко ние би трябвало да спрем кражбите. Но да не забравяме, че системата в последните години беше издигната по този начин, че даже когато не се краде, се облагодетелства единствено доста дребна част от популацията. Това преразпределение на благосъстоянието и ресурса е политика, която Българска социалистическа партия би трябвало да води и да способства другите партии, които се вдясно от нея, да схванат основните провокации на нашето общество ”, изясни той.

Всяко влизане във властта е късмет, предизвикателство и риск за всяка партия, изключително когато властта е толкоз разноликата, означи Зарков.

“БСП няма право да мисли само и единствено за себе си, тъй като е явно, че България има потребност от стабилно държавно управление на смяната - т.е. такова, което изключва въздействието на ГЕРБ и Движение за права и свободи, опозиционните в тази ситуация партии. Ние би трябвало да допринесем за основаване на съответната структура и нейния обществен детайл ”, сподели социалистът и добави: “Надявам се това да е един от детайлите, който да ни помогне да отскочим от електоралното дъно, в което, за жалост, се озовахме. ”

По думите му нито няколко министерство, нито присъединяване във властта ще трансфорат Българска социалистическа партия в достоверната лява партия, от която България се нуждае, и да решат тежките организационни въпроси, насъбрани през годините. Те няма да оказват помощ и Българска социалистическа партия да пробие измежду младите и дейни хора, които са гръбнака на всяка лява партия по света и които явно не чуват българските социалисти, призна Зарков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР