БСП ще тегли нов кредит. Решението е взело Изпълнителното бюро

...
БСП ще тегли нов кредит. Решението е взело Изпълнителното бюро
Коментари Харесай

Нинова ще тегли нов заем, ипотекира партийни имоти

БСП ще тегли нов заем. Решението е взело Изпълнителното бюро на левицата преди седмица на свое съвещание по предложение на водача на партията Корнелия Нинова.

Нинова ще тегли половин милион лв. заем, с цел да може да обезпечи вътрешнопартийният избор на нов водач, защото допреди месец в партийната каса имало по-малко от 100 хиляди лв., оповестява DarikNews. За поръчителство лидерката е наредила да се ипотекират парцели на Българска социалистическа партия в страната. По първична и неофициална информация става въпрос най-малко за 12 парцела, част от които са дарявани на Българска социалистическа партия.

Столетницата има и други заеми. От "Позитано " 20 към момента не са изплатили и към 2,5 млн. лева на бюджета, дължими със задна дата поради смяната в размера на дотацията на партиите предходната година. В същото време общинските структури не са получавали средства в продължение на половин година. Съмненията са, че парите от членския импорт, включително на депутатите от Българска социалистическа партия, са били изхарчени без въобще да стигнат до партийните организации в страната. Изплащат се единствено осигуровките на апарата там.

Нинова се надявала да възвърне част от сумата в края на април, когато се чака първият транш от тазгодишната дотация. Той обаче е в размер на малко над един милион лв. и няма да стигне за покриване на всички задължения и разноски на партията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР