БСП ще проведе 50-ия си юбилеен конгрес на 26 и

...
БСП ще проведе 50-ия си юбилеен конгрес на 26 и
Коментари Харесай

БСП ще проведе 50-ти юбилеен конгрес

БСП ще организира 50-ия си юбилеен конгрес на 26 и 27 септември 2020 година, събота и неделя, в зала 1 на НДК в София. Събитието ще стартира в 10.00 ч. в събота и се чака на него да участват над 800 делегати. Поканени са над 500 посетители - близо 40 представители на дипломатическия корпус, кметове, интелектуалци, хора на науката и културата, депутати от Великото Народно заседание, представители на парламентарната група на “БСП за България”, евродепутати, общински и регионални ръководители на Българска социалистическа партия от цялата страна. Акредитирани за отразяването на Конгреса са 78 публицисти от страната и чужбина.

На форума на Българска социалистическа партия ще бъде показан политически отчет, който ще включва доклад на Националния съвет на Българска социалистическа партия и на парламентарната група на “БСП за България”. Те ще бъдат прочетени от новия-стар ръководител на социалистическата партия Корнелия Нинова. Ще бъдат прегледани и доклад на депутатите на Българска социалистическа партия в Европейския парламент, показан от ръководителя на групата Петър Витанов, както и доклад на Общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия.

На този конгрес би трябвало да бъде определен нов Национален съвет (пленум) на Българска социалистическа партия, ръководител и членове на Общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия. Това ще бъде и най-трудната част от конгреса, заредена с най-вече предпоставки за кавги и подмолни сделки. Нинова ще се бори в Националния съвет да влязат хора, с които тя да може да работи безпроблемно и без да има заплаха да неодобряват нейните решения и оферти. Тя към този момент се опари от такива дейности със настоящия състав на пленума.

Вътрешнопартийната съпротива на водача, която по този начин и не може да одобри преизбирането на Корнелия Нинова на поста, макар че успеха й беше безапелационна, също ще се бори да вкара в Националния съвет свои хора, с цел да може да въздейства върху вземането на решения или да ги спъва. От новия състав на Националния съвет Нинова би трябвало да подбере и Изпълнително бюро - тясното управление на партията. Членовете му обаче би трябвало да бъдат гласувани от пленума. Така че не всички, посочени от ръководителя, ще влязат в Бюрото.

През втория ден (неделя) конгресът на левицата ще прегледа Резолюция против деянията и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа, както и Политическа декларация за развиването на Българска социалистическа партия и целите на нейната политика.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР