БСП ще издигне кандидатурата на Кристиан Вигенин за председател на

...
БСП ще издигне кандидатурата на Кристиан Вигенин за председател на
Коментари Харесай

БСП обяви кой е кандидатът им за председател на Народното събрание

БСП ще издигне кандидатурата на Кристиан Вигенин за ръководител на Народното събрание. Това излиза наяве от позиция на партията, изпратена до медиите.

Вигенин е бил народен представител в седем Народното събрание, като в четири от тях е заемал поста на заместник-председател. От Българска социалистическа партия показват, че " с опита и експертизата си той е почтена кандидатура за този толкоз значим пост ".

В понеделник стана ясно, че претендентите за позицията на ръководител на 48-ото Народно заседание ще бъдат трима. От ГЕРБ-СДС ще създадат предложение поста да заеме Росен Желязков. От втората политическа мощ в Народното събрание, " Продължаваме промяната ", също ще излъчат собствен претендент. Това ще бъде Никола Минчев, който беше ръководител на предходното 47-о Народно заседание.

Първото съвещание на новия парламент ще се състои в сряда, 19 октомври, а една от първите му задания ще бъде изборът на ръководител. Това ще бъде и първият тест за това дали ще може да бъде формирано болшинство в Народното събрание.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР