БСП със сигурност е гласът на разума. Със своя над

...
БСП със сигурност е гласът на разума. Със своя над
Коментари Харесай

Лидер на социалистите разкри ролята на БСП в правителството

" Българска социалистическа партия сигурно е гласът на разсъдъка. Със своя над 130-годишен опит към този момент Българска социалистическа партия има сериозен управнически опит, с цел да разграничава вярното от неправилното, изключително в това комплицирано ръководство ", съобщи пред НоваНюз ръководителят на БСП-София Иван Таков.

Таков дефинира първите 100 дни от мандата на кабинета на Кирил Петков като „ тежки дни в комплицирана настройка “. „ Първите 100 дни се трупаха рецесия върху рецесия – здравната, икономическа, енергийна, а в този момент и със обстановката в Украйна нещата са доста тежки за държавното управление. Виждаме и някои позитивни неща като обезщетенията за бизнеса. Също по този начин задържането на цената на тока изигра позитивна роля в бюджетите на семействата “, сподели още той.

Социалистът изрази вяра, че кабинетът ще изкара цялостния си мандат и ще форсира темповете, с които работи, а най-важното предизвикателство и това, за което би трябвало да работи сега, е повишение на приходите на хората.

" Градската конференция като най-мъдрият орган на ръководство в столичната организация даде явен знак. Този явен знак беше, че само и единствено обединени може да вървим напред и да реализираме триумфи. Като споделям обединени, не зад една или друга персона, а приказвам за обединени към хрумвания, полезности и най-много цели в тази ситуация. Защото огромната ни цел са локалните избори следващата година, за които би трябвало да се готвим занапред ", сподели Иван Таков в коментар на преди малко поетото от него председателство на столичните социалисти.

" Това беше и моят зов към конференцията и към делегатите, още от на следващия ден районните препоръки и Градският съвет стартират да работят по тази тематика ", добави той.

По думите му с изключение на да стартират работа върху нова предизборна платформа, както за кмет на Столична община, по този начин и за районни кметове, обхващайки безусловно всички проблеми на София, в това число и на районно равнище, ще се мисли и за възможна бъдеща съдружна форма за явяване на изборите.

Един от сериозните проблеми сега съгласно Таков е този с “Топлофикация “. „ Към април месец се чака отговорностите на “Топлофикация “ да надвишават 1 милиарда лева, само че с помощта на обезщетенията от държавното управление те получават към 200 млн. за недовзетия доход и увеличението на цената на газа “, уточни Иван Таков.

На въпрос дали ще се увеличи цената за битовите консуматори той отговори, че сега се чака решението на КЕВР. „ Имаше доста рецензии за мораториума, само че в зимните месеци той съумя да свърши своята работа и сега от експерти се чуват изказвания, че от 1 април може да не се увеличи цената на тока “, съобщи социалистът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР