БСП предлага допълнителни 2 млн. лева в бюджета на Министерството

...
БСП предлага допълнителни 2 млн. лева в бюджета на Министерството
Коментари Харесай

Свиленски пред нервен срив в НС: Сезирахме прокуратурата за увреждане! Искаме допълнително 2 млн. лв

БСП предлага спомагателни 2 млн. лв. в бюджета на Министерството на културата за възобновяване и възстановяване на Паметника на Съветската войска.
„ Когато направихме това предложение, Административният съд не се беше произнесъл, че дейностите, осъществени върху паметника, са противозаконни. Днес сезирахме и прокуратурата за увреждане на държавно имущество и парите, които са нужни за възобновяване на поруганото имущество, евентуално в бюджета ги няма. Затова се надявам да получим поддръжка за това предложение. Още повече, че след решението на Административния съд тези пари да бъдат възобновени в държавния бюджет, защото на лицата, които са предизвикали това нелегално деяние, ще им бъдат предявени като искове “, аргументира предлагането заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски от парламентарната трубина.
„ С метода, който в началото беше заложен в бранш „ Култура “, имаше крещящо недофинансиране – нещо, което беше осъзнато от ръководещите и те взеха решение да вдигнат рекордно бюджета за просвета. Там обаче е значимо и по какъв начин ще се разпределят парите “, съобщи заместник-председателят на парламентарната група Иван Ченчев.
Българска социалистическа партия предлага 250 хиляди лева са Съюза на българските писатели, които са му извънредно нужни за издателската активност, която прави, предава Блиц.
Изключително притеснително е, че в последните три бюджетни години са заложени едни и същи смешно малко пари във връзка с теренните разкопки. Те са единствено 3 млн. лева, а с цел да имаме функциониращи обекти и прогрес в археологическите резервати, би трябвало да се усилят с най-малко 4,5 млн. лева, уточни Ченчев.
Той изясни, че в региона на археологията тези средства са извънредно нужни и там всички планове се усвояват от експертите, с цел да могат да реализират своята активност. Социалистът посочи, че с помощта на тях международната културна полезност Старинен град Несебър бе гласувана от Комитета за международно завещание на ЮНЕСКО.
„ И там би трябвало да бъде увеличена дотацията “, акцентира Иван Ченчев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР