БСП прави всичко възможно за подобряване на икономическото равнище и

...
БСП прави всичко възможно за подобряване на икономическото равнище и
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: БСП ще работи за мирен и проспериращ Европейски съюз

„ Българска социалистическа партия прави всичко допустимо за възстановяване на икономическото ниво и стандарта на живот в нашия общ дом – Европейския съюз. Гордеем се с това, че министър председател от Българска социалистическа партия подаде формалната молба за участие в Европейски Съюз и при министър председател от Българска социалистическа партия станахме членове. Подкрепяме всички европейски начинания и политики, които са от изгода на България. ” Това съобщи претендентът за евродепутат от „ Българска социалистическа партия за България ” проф. Румен Гечев в ефира на бТВ.
Той изясни, че позицията на Българска социалистическа партия за еврозоната е, че България би трябвало да стане член, само че когато страната ни не е на последно място по стопански индикатори, а се приближи да междинните.
„ Какви са обстоятелствата - съгласно Евростат, не съгласно пропагандата – икономическият напредък на еврозоната в последните 10 години е по-нисък, в сравнение с икономическия напредък на страни членки на Европейски Съюз, само че не на еврозоната – Дания и Швеция. Те към този момент са отхвърлили с референдум да одобряват еврото, а страни като Полша, Чехия и Унгария даже не разискват този въпрос ”, уточни проф. Гечев.
Според него България е най-лошият образец за отваряне на ножицата сред небогати и богати, макар европейското финансиране, защото е неповторима за Европейски Съюз със своя плосък налог.
„ В другите страни, където отиват европейските пари, има прогресивно данъчно облагане и е несъмнено в международната икономическа доктрина, че прогресивното данъчно облагане смекчава разслояването сред небогати и богати. Но тежко и горко на страна, която разчита само на европейско финансиране. Докато не активизираме вътрешните капиталови качества на България и не повишим успеваемостта на европейските пари, ние няма да успеем да догоним даже и Румъния ”, изясни социалистът.
„ Българска социалистическа партия желае нашият общ европейски дом, който сега губи позиции – нулев стопански напредък, след Южна Корея, Китай и Съединени американски щати е по роботика и изкуствен интелект, да е мощен. Ние сме за нов стопански модел и работим с нашите европейски сътрудници за това. Имаме ясна идея, имаме експертиза, ще я пазиме и ще убеждаваме нашите сътрудници в правотата на нашите позиции ”, сподели още проф. Гечев.
И заключи: „ Европейският съюз е изправен пред изключителни провокации в изменящия се свят. Ние желаеме Европейски Съюз да бъде кротичък, тъй като без решаването на въпроса за мира и войната, нито един различен въпрос няма да бъде решен. Ще работим интензивно за нов стопански модел и смяна в енергетиката, защото стопанската система на Европа е в капан, изправена пред големи загуби от глобите против Русия. Ще работим за мирна и просперираща Европа ”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР