БСП пита БНБ, КЗК, АПСК за ключови приватизационни сделки. Сред

...
БСП пита БНБ, КЗК, АПСК за ключови приватизационни сделки. Сред
Коментари Харесай

БСП пита БНБ, КЗК, АПСК за ключови приватизационни сделки

БСП пита Българска народна банка, Комисия за защита на конкуренцията, АПСК за основни приватизационни покупко-продажби. Сред сдруженията, за които са подадени заявки за достъп до информация, са: "СИБАНК "; "Пампорово " АД; "Булгартабак - холдинг "; "Българска телекомуникационна компания "; "Химко " АД; "Крамиковци " АД и електроразпределителни сдружения.

В писмо до Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор от левицата желаят копия на приватизационните контракти и договорите за прекачване на правото на благосъстоятелност върху акции от капитала на въпросните сдружения, както и документите за генезис на средствата на купувачите.

С писмо до Комисията за защита на конкуренцията и Българска народна банка социалистите питат дали въпросните са се произнасяли за предоставяне на позволение за осъществяване на покупко-продажби във връзка със "СИБАНК " ЕАД и какви са били претекстовете им за това.

Припомняме, че на вчерашното си съвещание Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия взе решение за изискане на информацията за това по какъв начин и с какви средства на купувачите е осъществена приватизацията на посочените сдружения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР