БСП отива на Бузлуджа с чувство за добре свършена работа,

...
БСП отива на Бузлуджа с чувство за добре свършена работа,
Коментари Харесай

Нинова: Няма да позволим да се подиграват с нас

БСП отива на Бузлуджа с възприятие за добре свършена работа, увери в обява след присъединяване си през вчерашния ден вечерта в „ Панорана ” по Българска национална телевизия водачът на социалистите Корнелия Нинова.

Тя написа, че партията е подходила  доста отговорно, „ бяхме диалогични, събрахме на една маса сътрудниците, които не си говореха между тях. Не го направихме единствено на думи, а изготвихме стратегия, предложихме 79 закона на Народното събрание, с цел да сме сигурни, че има болшинство. Подходихме рационално и умно ”. 

„ В последната година Българска социалистическа партия се промени и от партия, с която никой не е искаше да беседва, се е превърнахме в единствената партия, която можем да приказва с всички ”.

Нинова означи, че нервността към връщането на мандата е изкуствено основана и посочи, че Българска социалистическа партия не е нарушила Конституцията и на милиметър. Според нея е имало късмет за трети кабинет, само че „ ГЕРБ и Движение за права и свободи дръпнаха “Има подобен народ “ от договарянията, с цел да провалят този късмет ”.

Тя добави, че слабостите в обединението са били поради недобрата връзка: „ Случваше се „ Продължаваме промяната “ да афишират решения, за които останалите сътрудници не бяхме чули, не бяхме обсъждали, научавахме ги от медиите и се постановяваше по-късно да гасим пожари. Това беше неточност и в договарянията в този момент се опитахме да я изправим и се разбрахме за нов метод на работа на обединението – авансово разискване и тогава оповестяване на решенията “, декларира тя. Лидерката разяснява още, че те в никакъв случай не са нападали Радев първи: „ Той сътвори „ Продължаваме промяната “ и ги изтласка към властта. Негови са думите „ Ако имаше повече министри като Кирил Петков, България щеше да е друга страна “, негови са думите „ Гласувайте за новите партии “. И още на първия месец откакто създадохме държавно управление за промяна на оня модел, стартира канонада от рецензии.

Вицепрезидентът Илияна Йотова сподели „ Нямате 100 дни “, сподели „ Социалната ви политика е неуспех “, в случай, че всички признаваха, че това е най-социалният бюджет. Нито ден успокоение не дадоха на държавното управление в извънредно тежките месеци, в които се борихме да спасяваме България и хората. И по този начин до последния ден, когато през вчерашния ден си разреши да каже: „ Вие оставате страната в безпорядък “ и нито една дума за тези, които провокираха хаоса, които се уплашиха от смяната и смъкнаха държавното управление. Нито една дума за този модел, против който той изправи юмрука си. Затова чисто и намерено през вчерашния ден заявих позиция – никой няма да скача върху гърба на Българска социалистическа партия. Няма да позволим никой да се подиграва с Българската социалистическа партия, да ни упреква несправедливо, изключително за тези 6 месеца, в които направихме всичко по силите си да преведем България и да осигурим успокоение ”, увери министърът в оставка. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР