БСП оставаме единствената алтернатива на това, което виждате вътре. Не

...
БСП оставаме единствената алтернатива на това, което виждате вътре. Не
Коментари Харесай

Нинова си изпусна нервите: Това са хулигански прояви и унижение! Не можем да се бием с Пеевски за микрофони

БСП оставаме единствената опция на това, което виждате вътре. Не можем да бъдем част от хулигански прояви, оскърбление на Народното събрание и налагане на тирания. Ние сме сериозна партия с парламентарен опит и отговорност пред България. Не можем да допуснем да влезем вътре да се бием с Делян Пеевски кой микрофон да пуснем. Това сподели пред публицисти в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
„ Различни сме от това, което стана вътре. Това, което се видя през днешния ден, е най-унизителното положение на българския парламент откогато той съществува. Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов: това ли ви е евроатлантическият живот в България? Това са главните виновници да се случи това, което видяхте през днешния ден. Не можем да участваме в това. Да влизаме вътре, да се бием като хулигани. Българска социалистическа партия е сериозна партия и не взе участие в такива неща. Това, което прави „ Възраждане “, е реплика. Ако желаеха в действителност да се приключи съвещанието или да вземат присъединяване в дебата, можеха да се изкажат. Мнозинството ги намачка, приказват си от място, взимат си решенията. Това не е същинска съпротива и блокаж, това е цирк “, заключи тя, представена от novini.bg.
Според нея протичащото се в зала е проект за взаимно помпане на силите на националистите и Движение за права и свободи. „ Даже към този момент видяхме заглавия за етническия мир. Това, уважаеми жители, е илюзия за вас. Изобщо не става въпрос за опозиционна активност. За 5 минути без изявления предадоха българския народен интерес със законопроектите, които гласоподаваха в региона на енергетиката “, добави водачът на Българска социалистическа партия.
Българска социалистическа партия ще влезе в зала, при гласуването на държавния бюджет, увери Нинова. А за измененията в Конституцията – „ ще видят “. „ Всичко, което се предлага в Конституцията, е отвод от народен суверенитет посредством двойното поданство, посягане над прокуратурата и преодоляване на прокурорската квота. Става политическа прокуратура. Нищо от това не можем да подкрепим. И при президентските пълномощия има недомислици с увеличение на размера на хората, които могат да бъдат избирани за министър-председатели. Получава се при избор на ръководител на Върховен касационен съд за министър-председател тотално поругаване на правилото за разграничени на управляващите. Глупост след нелепост: бързо, надменно, погазвайки всичко “, уточни тя.
„ Става въпрос за пълзящ фашизъм и налагане на тирания. Доверието в Народното събрание несъмнено е към този момент под 8%. Призоваваме всички, излезте и протестирайте “, сподели още Нинова.
„ Инспекторатът към Министерство на културата се е произнесъл, че това срутване е нелегално. Там написа, че неотложно би трябвало да бъде спряно. Този документ е прикрит от цяла България и продължава варварското рязане на Паметника на Съветската войска. Това е жестоко нарушение на законите. Това желае някой да носи наказателна отговорност. Няма да оставим това по този начин. Отрязаните елементи от паметника още стоят там – долу на плочките. Предварително е трябвало да се вземе решение къде ще се местят по-късно рязане. Абсолютно тъпчене на законите, дивотия и безчовечие е това, което се случи с паметника. Сигнализирали сме към този момент българската прокуратура. Ако би трябвало, ще сигнализираме интернационалните институции. Нали бяхте за правова страна, господство на закона, за правосъдна промяна? Погазвате всички закони, газите Конституция, закони и българския народ. Единственият излаз от тази работа е да си ходите. Всеки ден става по-лошо и по-лошо “, разяснява още водачът на социалистите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР