БСП няма вина, че по статистически данни в България медицинските

...
БСП няма вина, че по статистически данни в България медицинските
Коментари Харесай

БСП е за въвеждане на европейската система на данъчно облагане


Българска социалистическа партия няма виновност, че по статистически данни в България медицинските сестри са под 50% от нужните, че хората скачат към този момент от етажите на лечебните заведения в суматоха и че колите за спешна помощ в Република България обикалят от болница в болница.

„ Положението е такова, тъй като от ГЕРБ не са си свършили работата. Вместо министър председателят като механически помощник да обикаля автомагистралите, би трябвало да си стои в офиса и да си прави работата. Управляващите са в суматоха и по тази причина затварят страната до изборите “, съобщи депутатът от Парламентарната група на “БСП за България “ Румен Гечев в утринния блок на БТВ

По думите му ограниченията на това държавно управление са закъснели, заради което загуби поддръжката на българския народ. „ Сутрин се споделя едно, на обяд друго, трето остава вечер. При доста меки, съвсем никакви ограничения, в Швеция смъртността е най-ниска, а България с неуверените ограничения, е преди всичко по смъртност, още веднъж златен орден за голямо страдание “, разяснява депутатът от левицата. Той изясни, че това, което предлага министърът на опазването на здравето, са ограничения до деня на изборите - до края на март. Това има политически привкус, по тази причина и решението на Българска социалистическа партия дали да даде своята поддръжка, ще бъде на база научни причини и планове.

Професор Румен Гечев изложи обстоятелствата, заради които се намираме в тежката епидемиологична конюнктура: „ Да напомня, че пролетта господин Борисов и държавното управление “се биеше в гърдите “, че президенти и министър председатели му се обаждали, с цел да се поучават по какъв начин по този начин ние сме в отлично състояние и имаме ниска смъртност. Сега обаче господин Борисов се обажда на същите тези лица, с цел да търси здравна помощ, защото към този момент сме преди всичко по смъртност “, разяснява проф. Гечев като добави картината, акцентирайки, че държавното управление проспа цяло лято, с цел да обикалят с джипките по автомагистралата, да возят министри в багажника на джипката, да теглят милиарди заеми и най-после няма коли за спешна помощ и няма кревати в лечебните заведения.

Европейските страни оказват помощ на бизнеса си като ангажират личния си бюджет, а ние сме оставени на очаквания и молебствия, счита проф. Гечев.

„ В този бюджет бизнесът е зарязан като сираче. Пенсионерите им е дадено по 50 лв. до месец март - още веднъж до изборите “, сподели още Гечев.

По думите му ръководещите дават обещание, че може и след март месец да продължат, само че обстоятелствата демонстрират, че не е заложено в бюджета и решението ще би трябвало да се взима от ново държавно управление. „ Другите страни отделят десетки милиарди по отношение на Брутният вътрешен продукт, с които подсигуряват бизнеса си. В нашия различен бюджет ние сме подсигурили помощи за майките, за безвъзмездни медикаменти на децата до 14г. Предвидили сме 1.8 млрд.лв. по-високи доходи, които в различния бюджет сме ги разпределили по обособени действия “, изясни депутатът от левицата.

Социалистът напомни, че напролет държавното управление даде обещание 1 милиард за бизнеса, с цел да го избави от банкрути, а от тях са усвоени единствено 200 милиона. Също по този начин понижиха Данък добавена стойност на виното и на бирата, само че отхвърлиха предлагането на Българска социалистическа партия за 9% Данък добавена стойност на медикаментите.

Румен Гечев изясни предлагането на левицата за въвеждане на европейската система на данъчно облагане, която е плавна:„ Ние предлагаме богатите българи, които получават над 9 000 лв. месечно да заплащат 25% налози. Всеки български работещ жител, който получава до 3 900 лв. месечно, ще заплаща 10%. Българските компании ще заплащат 10%, тъй че 1.8 млрд.лв. ние сме разпределили за българските фамилии и бизнес “, обясни социалистът.

Той изрази своето отвращение към ръководещите като съобщи, че в тежкото ситуацията, в което се намира българският народ, да даваш 3 милиарда за самолети на чертежи, и да купуваш политическото си настояще от американци и от немци, е недопустимо. „ Попитахме сътрудниците от ГЕРБ за какво разчитат на парите от Европейски Съюз, откакто към днешна дата няма нито един цент утвърден от него, нито за България, нито за която и да е било друга страна. Лъжеше се, че са отпуснати 19 милиарда, нищо не е отпуснато “, съобщи професорът. Той е сигурен, че идващото държавно управление ще би трябвало да актуализира бюджета, защото това е законният метод.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР