БСП няма да подкрепи ветото на президента Румен Радев над

...
БСП няма да подкрепи ветото на президента Румен Радев над
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще гласуваме срещу Румен Радев! Очакваме покана от Кирил и Асен

БСП няма да поддържа ветото на президента Румен Радев над измененията в Изборния кодекс. Това съобщи лидерката на партията Корнелия Нинова в коридорите на Народно събрание.

„ Не, няма да променим позицията си, ще гласуваме срещу ветото и в поддръжка на признатия Изборен кодекс, както беше до момента “, съобщи Нинова и изясни, че няма противоконституционност в измененията. А претекстовете на президента не ѝ звучат съществено.
„ Очевидно по някаква целенасоченост работи президентът. Не одобряваме тези претекстове, не звучи съществено, като да вземем за пример, че не трябва да се дава право на избор на българските жители по какъв начин да гласоподават. Свободното право на избор било за кого да гласоподават, а по какъв начин да гласоподават трябвало да е заковано в закона “, уточни Нинова.
„ Принципите в политиката победиха. Нашата позиция я знаете от дълго време, тя е кардинална и поредна, тъй че уповавам се с нищо не сме ви изненадали “. Така лидерката на Българска социалистическа партия отговори на думите на проф. Николай Габровски, че „ злото е победило “ откакто стана ясно, че държавно управление на ГЕРБ с първия мандат няма да има.

Нинова не отговори дали и при какви условия от Българска социалистическа партия биха подкрепили кабинет с втория мандат, само че още веднъж напомни, че е подготвена на диалози.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР