БСП не воюва с президентската институция. Това заяви председателят на

...
БСП не воюва с президентската институция. Това заяви председателят на
Коментари Харесай

ВИДЕО: Нинова и Радев заровиха томахавките, БСП зове за партиен дуел по същество

БСП не води война с президентската институция. Това съобщи ръководителят на социалистите Корнелия Нинова. Вицепрезидентът Йотова съобщи, че няма да не помни от кое място е тръгнала, а президентът Радев съобщи, че не е имало проблем сред него и Българска социалистическа партия.

Радев и Нинова другарски се поздравиха преди началото на консултациите преди президента преди изборуте, с цел да показват, че посред им лиспва напрежение.

Нинова акцентира, че опозицията в Народното събрание също е подготвена да разисква измененията в Изборния кодекс, откакто от ръководещата партия ГЕРБ обявиха, че ще предложат карантинирани и приели за лекуване хора да гласоподават с мобилна изборна кутия. Лидерът на опозицията още веднъж напомни, че партията ѝ през годините е подкрепяла машинното гласоподаване, като поръчител за вота, само че решение на болшинството е да остави и обичайните хартиени бюлетини в процеса като „ оттегляне от този принцип “. От Българска социалистическа партия се оповестиха и срещу гласоподаване в два дни.

„ Готови сме за избори когато и да е “, безапелационна бе Нинова, само че акцентира, че социалистите ще се съобразят напълно с избраната от президента дата, което е напълно негово пълномощие. Корнелия Нинова добави още, че от партията ѝ са усъвършенствали програмния си документ „ Визия за България “ и моли останалите партии да стартират с дебатите по изборните си платформи всъщност.

Срещата сред управлението на Българска социалистическа партия и президента Румен Радев стартира и с поискано от Корнелия Нинова уточнението на връзките с президентската институция, по думите ѝ, с цел да се разсеят подозренията по тази тематика. „ Ние не водиме война с президента и президентската институция “, безапелационна бе Нинова по време на консултациите.

„ Аз не желая да разсейваме нищо, тъй като в никакъв случай с госпожа Йотова не сме давали мотив за такива подозрения “, отговори от своя страна Радев, припомняйки, че е подсилен от Българска социалистическа партия при избирането му за президент, както и отговорността му към гласоподавателите. „ Подкрепяме напъните Българска социалистическа партия да се построява като мощна съпротива, от която България има потребност “, сподели още президентът и добави: „ Без мощна съпротива демокрацията залинява “.

ГЛЕДАЙТЕ ЦЯЛАТА СРЕЩАТА ДОЛУ

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР