БСП не са се припознали в думите на премиера Бойко

...
БСП не са се припознали в думите на премиера Бойко
Коментари Харесай

Нинова скандално нарече компроматите доказателства

БСП не са се припознали в думите на премиера Бойко Борисов, че опозицията е блъснала дъното с компроматната война против властта, съобщи тази заран в изявление за Българска национална телевизия водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Поредицата от отричания, които Нинова сервира бяха гарнирани с отрицания - от политика, през корупция, до проблемите, които тя има като претендент за нов мандат на лидерския пост в левицата.

Думите й идват, откакто през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов упрекна Българска социалистическа партия, президента Румен Радев и арестуваните и упрекнати олигарси, че ежедневно му спретват компромат след компромат (снимки, колажи, аудиозаписи и дронове), с цел да го дискредитират и да смъкват от власт ГЕРБ, както и да провокират предварителни избори в страната.

"Не, несъмнено. Това не е европейската развита обществена страна, с разделяне на управляващите, с ред и правила за правене на бизнес. Ролята на задкулисието, за която от дълго време приказваме, се вижда каква е била. Така, че това са единствено доказателства, за това, което споделяме през последните години. България има потребност от смяна и тя е допустима. В България може да има ред, може да има правила, може да има обществена политика и развита стопанска система. Работим за това ", настоя тя в ефира на Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

Този проблем не ни занимава, нито пък имаме интерес от това. Първата ми реакция, когато чух записа, такава импулсивна, беше като жена, не като политик, по тази причина желая да кажа нещо на българските дами: Имаме достолепие и би трябвало да си го пазим. Нито сме мисирки, нито такива, каквито ни назовава премиера. Гледаме деца, имаме фамилии, работим, имаме чест и достолепие, желая да защитя българските дами ", разяснява водачът на алените.

По думите й министър председателят Бойко Борисов не може да бъде свален от власт единствено с компромати, "това може да стане с политики и опция ", настоя тя.

"Не имаме вяра на всичко, което се твърди от обвинения Божков, желаеме анкетна комисия в Народното събрание, да се изслушат забърканите лица, да има следствие. Това чакаме, само че към този момент не се случва ", изрази съжалението си Нинова.

Според нея тесните връзки сред политици и бизнес са рискови за страната ни.

"Нашето обвиняване към господин Борисов е, че съобщи ръководството на България на задкулисието. Той го съобщи непринудено. Следователно е част от всичко това ", настоя тя.

Нинова още веднъж повтори, че в никакъв случай не е има връзки с Васил Божков, който се укрива от родното правораздаване в ОАЕ.

"Опозицията не може да направи паралелна страна, това се прави от властта, тъй като там се разпределят ресурсите. Така, че обвиняване, че ние сме паралелна страна е най-малкото несъстоятелно. Опитвам се, посредством политиката, която предлагаме, да има доверие в Българска социалистическа партия, в това число и в мен несъмнено, като ръководител. Не се пазя от някакви нападки, тъй като обстоятелствата са си обстоятелства за последните 4 години и оценката ще я даде партията на 12 септември ", разяснява водачът на Столетницата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР