БСП изпраща сигнал до ДАНС за украинския сайт Миротворец“, който

...
БСП изпраща сигнал до ДАНС за украинския сайт Миротворец“, който
Коментари Харесай

СТРАХ: Корнелия вика ДАНС. Потресена е от списъка в „Миротворец“, иска Зеленски да се намеси

БСП изпраща сигнал до ДАНС за украинския уебсайт „ Миротворец “, който включи в листата си Кристиан Вигенин. Ще упорства и службите да дойдат в отрасловата комисия в Народното събрание, както и да се откри контакт с украинския президент Володимир Зеленски.
„ Внасяме сигнал до ДАНС, ще викаме службите в комисията по службите, аз съм член на тази комисия, само че желаеме безапелационна и ясна позиция на българската страна, българското държавно управление и българските служби “, сподели лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, предава 24 часа.
„ Ако обичат, и българската страна, и посланичката, и някакъв контакт да се откри с господин Зеленски, който приехме тук всички знаете по какъв начин, т.е. не всички. И по-късно посещаване, откакто се даде всичко, каквото може от България – хранилища се изпразват, въоръжение се дава, помощ се оказва, филантропична помощ, приехме бежанци, всичко. И най-после България получава това – за научно-технически, научно-творчески и журналистически цели избивайте българи по света. Просто парадокс “, разяснява Нинова.
„ Не се опасявам, по-скоро съм отчаян и изумен от това, че към този момент в продължение на 2-3 дни българската страна не подхваща нищо. Едва през вчерашния ден вечерта на съвещание на външната комисия стартира полемика, която се изрази в това, че другата седмица евентуално ще бъде поканена госпожа Габриел и може би представители на службите “, сподели зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, който също бе включен в листата на „ Миротворец “.
По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ и началник на външната комисия в Народно събрание Бойко Борисов изясни, че е упълномощил на вицепремиерката Мария Габриел и на зам.-външния министър Елена Шекерлетова да проучат кой стои зад уеб страницата, както и че Габриел към този момент се е срещнала с украинския дипломат Олеся Илашчук. „ Очакваме външната комисия и службите да ни отговорят кой стои зад тези всичките хора “, изясни Борисов.
„ Красиви думи без действителен резултат и деяние. Трети или четвърти ден към този момент се занимаваме с това, а няма никакво действително деяние – да извикат украинския дипломат, да се свържат със Зеленски, да беседват, че това е неприемливо “, отговори му Нинова.
Вигенин настоя българските жители, без значение от специалността им, да бъдат извадени от листата със съдействието на украинската страна.
„ Очаквам информация от българските служби, които не откриха за нужно до този миг да разясняват, да се свържат с мен или с други представители, да дадат повече информация до какъв брой би следвало хората в този лист да бъдат застрашени, дали са застрашени, дали са нужни някакви ограничения за тяхна отбрана “, сподели Вигенин.
Той самият не се видя със Зеленски по време на визитата му в България. Представители на Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ не бяха поканени на срещата в „ Бояна “ с него, само че съгласно Вигенин това няма връзка.
Българска социалистическа партия отхвърля опцията описът да е просто провокация. Според Нинова позицията на посолството на Украйна по случая е доказателство за това, макар че от там оповестиха, че той не е израз на държавните позиции на Украйна.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР