БСП излезе с декларация от трибуната на парламента заради по-ранните

...
БСП излезе с декларация от трибуната на парламента заради по-ранните
Коментари Харесай

БСП размаха пръст на Възраждане: Нито куршум за Украйна с наш подпис

БСП излезе с декларация от трибуната на Народното събрание поради по-ранните обвинявания, пристигнали от страна на ПГ на " Възраждане ", че взе участие в даването на военна помощ за Украйна посредством вицепремиера Корнелия Нинова.

Депутатът от левицата Кристиан Вигенин разгласи: " Българското държавно управление поставя дейности да резервира вътрешната непоклатимост на фона на война... Има политически обединения, които вместо да оказват помощ за консолидиране на обществото, основават напрежение и дълбаят разграничителни линии, само че от това страната става по-слаба. "

" Българска социалистическа партия има ясна и поредна политика във връзка с войната и мира. Българска социалистическа партия поддържа помощта за Украйна под всички форми, без оръжия и муниции. Ние сме признателни на сътрудниците ни, че до момента се преценяват с тази рационална и виновна съпротива, считаме че е в полза на България да подхожда умерено и внимателно. Ако позицията бъде изменена, сме подготвени да ревизираме присъединяване си в държавното управление, изясни Вигенин. Припомняме, че малко по-рано стана ясно, че първото съвещание на външна комисия, което трябваше да прегледа предложенията на Демократична България и ГЕРБ, импортирани преди седмици в Народно събрание, за подкрепяне на Украйна бе анулирано.

Той проучва и обвиняванията за Европейска комисия - от там взеха решение да показват военна и филантропична помощ, единствено част от средствата са за военни доставки, България не заплаща за военни и оръжия за Украйна, безапелационни са от Българска социалистическа партия.

" От България не е излязъл нито един патрон за Украйна, нито доставка на оръжие или военна помощ, народен представител от Българска социалистическа партия няма да даде автограф, министър няма да сложи подписа си ", безапелационен бе Вигенин.

Призоваваме тематиката да се смъкна от публичния спор и държавното управление да предложи повсеместен пакет за Украйна - да е потребен за нас, да участваме в полемиките за възобновяване, където има преобладаващо българи, да се намерения за финансова помощ за българския регион Тараклия в Молдова, където има бежанци... и да има облечен общ финансов проект, уточни още депутатът от Българска социалистическа партия.
 Възраждане желае оставка на Нинова и Българска социалистическа партия да напусне обединението
Възраждане желае оставка на Нинова и Българска социалистическа партия да напусне обединението

Обвиняват я за отпуснати 3.3 млн. лева за подсилване на украинските военни сили по линия на ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР