БСП иска създаване на Временна комисия за прочуване създаването, функционирането

...
БСП иска създаване на Временна комисия за прочуване създаването, функционирането
Коментари Харесай

БСП обвини ГЕРБ в лъжа за контрабандата и поиска комисия за акцизната система

Българска социалистическа партия желае основаване на Временна комисия за прочуване основаването, действието и сигурността на Българската акцизна централизирана осведомителна система (БАЦИС) в Агенция „ Митници “.

Предлагаме съответни стъпки за битка с контрабандата. Поради тази причина внесохме решение за основаване на Временна комисия за прочуване основаването, действието и сигурността на БАЦИС в Агенция „ Митници “, съобщи на брифинг Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия, съобщи БГНЕС.

Има големи терзания от страна на ДАНС за метода, по който действа тази система и изводите, които са направени по последния отчет, сподели Стойнев.

Сериозните отрицателни оценки в отчета на ДАНС са, че са на разположение механически благоприятни условия за манипулиране на компютърната система, че не са спазени общоприети положителни практики за мрежова осведомителна сигурност, че има условия за основаване на опасност за финансовата и икономическата сигурност на страната, че чиновници от Агенция „ Митници “ са изменили наличието на оценената компютърна система за прикриване на спомагателни уязвимости в нея “, уточни Драгомир Стойнев.

Той съобщи още, че Българска социалистическа партия желае следствие за метода, по който действа системата. Притеснени сме за приходите в бюджета, уточни той и посочи, че левицата упорства в тази комисия да има народни представители от всички групи, с цел да се срещнат с метода, по който действа системата, и злоупотребите в нея.

Припомняме, че проблемите към БАЦИС бяха измежду претекстовете на несполучливия избор на съмнение на Българска социалистическа партия против кабинета " Борисов 3 ". Тогава основният прокурор Сотир Цацаров сподели, че БАЦИС е негоден водомер, през който не се знае какво минава, а финансовият министър Владислав Горанов увери, че опцията за продупчване на системата извън към този момент е отстранена.

От своя страна през днешния ден Румен Гечев съобщи, че съгласно Българска социалистическа партия, държавното управление на ГЕРБ и техните сътрудници лъжат за резултатите от битката с контрабандата. „ Данните от оповестения отчет на Агенция „ Митници “ разрушават на пух и прахуляк техните изказвания. Наскоро оповестеният отчет на Агенция „ Митници “ на процедура опровергава изказванието на ръководещите, че сивата стопанска система и контрабандата понижават. Не е съвпадане, че отчетът на организацията е оповестен два дни след вота на съмнение на Министерски съвет “, има вяра Гечев.

Той разяснява, че за първи път от 2010 година едно държавно управление не извършва програмата си за събраните акцизи според Закона за бюджета за 2017 година с 50 млн. лева

„ Обложените с данък цигари през 2017 година са 13 милиарда 705 млн. против 13 милиарда 834 млн. през 2016 година През последната година има поврат в наклонността на обложените с данък цигари и наклонността е отрицателна “, посочи Румен Гечев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР