ВОклахома са се появили торнада, които са нанесли големи щети,

...
ВОклахома са се появили торнада, които са нанесли големи щети,
Коментари Харесай

Торнадо „широко миля“ причинява масово унищожение в Оклахома

ВОклахома са се появили торнада, които са нанесли огромни вреди, а полицията в Бартълсвил оповестява, че в региона се е появило и такова с ширина „ една миля “ .

(Във видеото може да научите повече за: Разрушения след прекосяване на торнадо в Тексас)

Град Барнсдал, с население към 1000 души, е изключително мощно потърпевш, като това е вторият случай, в който той е обиден от торнадо в границите на един месец.

Шерифът на окръг Осейдж Еди Върдън заяви, че в понеделник поради естественото явление в Барнсдал е умрял един човек.

Националната метеорологична работа предизвестява за  „ изключително рискова обстановка “ за елементи от Оклахома в 5:00 ч. българско време във вторник (днес).

Barnsdall
— Aaron Rigsby (@AaronRigsbyOSC)
Рядкото предизвестие се издава единствено когато има заплаха от мощни, дълготрайни и бурни торнада.

По данни на метеорологичната работа минимум 15 торнада са се спуснали в централната част на Съединени американски щати, като най-малко седем от тях са засегнали Оклахома.

По-рано в понеделник Националната метеорологична работа в Тълса предизвести, че към Барнсдал се е насочило „ огромно и животозастрашаващо торнадо “ с пориви напразно до 70 благи в час.

Massive destruction in Barnsdall, OK
— Brandon Copic (@BrandonCopicWx)
" Около една трета от града е била изумена, като са били развалени няколко здания и това е довело до хоспитализирането на голям брой хора в към 20 коли за спешна помощ ", споделя Джери Робъртс, шеф на отдела за ръководство на изключителните обстановки в окръг Осейдж съгласно „ Ню Йорк Таймс “.

Домът за възрастни хора в Барнсдал заяви, че е получил „ пряк удар “, и помоли за молебствия в обява в обществените мрежи. От там оповестиха, че никой не е потърпевш, само че се е наложило да реалокират жителите поради приключване на газ.

A lot of help now pouring in. This is the East side of Barnsdall, OK
— Aaron Rigsby (@AaronRigsbyOSC)
Съобщава се, че елементи от Оклахома са останали без ток, откакто са били съборени няколко електропровода.

" Предупрежденията за стихии към момента са в действие в някои елементи на щата, като се чака „ шквална линия “ от разрушителни гръмотевични стихии да се простира от централната част на Айова до Оклахома сити ", заяви Washington Post.

Тези торнада се появяват единствено седмица откакто няколко смъртоносни торнада минаха през Оклахома, при което починаха минимум четирима души, а към 100 бяха ранени.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР