БСП и Възраждане“ влязоха в лют спор за това кой

...
БСП и Възраждане“ влязоха в лют спор за това кой
Коментари Харесай

Депутатите се хванаха за гушите! БСП и „Възраждане“ в спор заради сделките с изтребители Ф-16

БСП и „ Възраждане “ влязоха в пикантен спор за това кой поддържа покупко-продажбите с изтребители Ф-16. Георги Свиленски от левицата непосредствено упрекна сътрудниците си от групата на Костадин Костадинов и Цончо Ганев, че са от тези, които на 27 юли в 17.45 часа са подкрепили договорката с Локхийд Мартин. От „ Възраждане “ пък упрекнаха всички останали, че са евроатлантическа пасмина. Явор Божанков от Българска социалистическа партия пък изискал през вчерашния ден да се включат камерите и напуснал, когато ставало въпрос за оръжието за Украйна.

Според сред двете партии продължи ип техните представители си размениха взаимни обвинявания за това кой в действителност е подкрепил договорката за изтребителите. Цончо Ганев атакува и Явор Божанков за това, че през цялата предизборна акция младият социалист е твърдял, че „ Възраждане “ е дала зелена светлина за новите осем бойни самолета, а се оказва, че едвам в този момент тази точка се гледа в пленарна зала.

Изтребителите ще костват на страната към 1 милиард и 300 милиона $, стана ясно от показаната рамка от шефа на бюджетната комисия Петър Чобанов от Движение за права и свободи.

Депутатите би трябвало да решат дали да дадат втора зелена светлина за пазаруването на нови осем бойни самолета F-16.

Още при започване на дебата се заформи скандал. От Българска социалистическа партия се оповестиха изрично срещу закупуването на Нови осем самолета. Партията има опасения, че и цената, и периодите няма да бъдат спазени от компанията производител.

„ Обсъждаме хартиената бюлетина и хартиените самолети, които още не са пристигнали и не се знае по кое време ще дойдат. Българска социалистическа партия няма да поддържа хартиената бюлетина за F-16. Ще поддържа други хартиени бюлетини ”, сподели Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

,,Не ви миришеше нито на хартиена бюлетина, не ви миришеше и на хартиени самолети. Ухаеше на 1996г. Защото използвахте безусловно същата реторика. Никога, когато една страна си поръчва самолети, те не чакат някъде на склад. Няма склад за самолети. Самолетите се поръчват, да – те са на чертежи. Блок 70 е допустимо най-модерната авионика, която съществува на този пазар “, акцентира Ивайло Мирчев от Демократична България.

В последна сметка след прегласуване бе решено да се реализира капиталов разход за пазаруване на нови самолети Ф-16.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР