БСП и ГЕРБ се скараха за бившия регионален министър Николай

...
БСП и ГЕРБ се скараха за бившия регионален министър Николай
Коментари Харесай

БСП искат Нанков в зала, ГЕРБ не го дават

БСП и ГЕРБ се скараха за някогашния районен министър Николай Нанков.

Социалистът Христо Проданов изиска някогашния районен министър Николай Нанков да се яви в пленарната зала по време на дебатите за ТОЛ системата.

От ГЕРБ не го дадоха с претекст, че актуалният районен министър Петя Аврамова е в Народното събрание.

" На какво съображение да извикаме зам.-министъра ", недоумява герберът Димитър Лазаров.

От Българска социалистическа партия желаеха и краткотрайна комисия за ТОЛ системата. Червените упорстват комисията да е в състав от двама депутати от всяка национална група и да работи два месеца.

Герберът Александър Ненков предложи на собствен ред Народното събрание да задължи министъра да сътвори до края на март Обществен съвещателен съвет и на всеки два месеца районният министър да се показва информация за въвеждане на ТОЛ системата.

Социалистът Георги Свиленски пък запита дали е изнудвана компанията реализатор за въвеждането на ТОЛ системата.

Поради тази причина от Българска социалистическа партия желаят Анкетна комисия, която не да проверява, а да види всички обстоятелсва по оповестяването на публичната поръчка за ТОЛ системата.

" Важното е парите да бъдат изконсумирани и да бъдат ориентирани вярно ", изясни Свиленски.

Той уточни, че в случай че районният министър е дала отговор на няколко въпроса предходната седмица, в този момент нямало да се за занимават с тази тематика.

Александър Ненков се опълчва на основаването на Анкетна комисия, която да проверява публичните поръчки. Според него това е безспорна интервенция на другите институции.

" Самият факт, че дневно повече от 1 500 автомобила се ревизират, купуват се електронни винетки, поставените остарели винетки също важат и това значи че сме на прав път ", акцентира той.

От лятото следва въвеждането на електронна система за отчитане на огромните тежкотоварни транспортни средства.

" Това е една жива система, която се потребност от доста работа, образование на екип, изчистване на грешките ", изясни герберът Александър Ненков. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР