БСП хвърли око на важно министерство. Как ще се разпределят

...
БСП хвърли око на важно министерство. Как ще се разпределят
Коментари Харесай

БСП хвърли око на важно министерство. Как делят креслата с ПП?

БСП хвърли око на значимо министерство. Как ще се разпределят четирите ведомства, ръководени до момента от Има Такъв Народ? Това е била най-щекотливата тематика на днешните договаряния за властта.

На „ Позитано ” 20 се приказва, че Българска социалистическа партия ще желае енергетиката. Демократична България приема да поеме районното развиване, Политическа партия упорствали Външно да е при тях. По време на договарянията било обсъждано Радостин Василев да остане министър на спорта, минавайки от квотата на Политическа партия.

До вторник-сряда ще стане ясна структурата на държавното управление на кабинета „ Асен Василев ”, разяснява в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " на NOVA NEWS Свиленски.

На въпрос дали Българска социалистическа партия ще има същите министри в новия кабинет като в този на Кирил Петков, той сподели: „ Не сме го говорили. Ние на нашите министри сме дали висока позитивна оценка за присъединяване във властта и вторник-сряда ще седнем, ще обсъдим и евентуално може би ще продължим със същите министерства ”, сподели депутатът.

Свиленски заяви, че през днешния ден е взето решение по трима представители от парламентарните групи, които поддържат мандата а Политическа партия за кабинет, да приготвят съответни законодателни начинания в съответни периоди в границите на идващите 6 месеца. 

По тематиката за изгонването на съветските дипломати от страната ни Свиленски бе безапелационен, че България ще пострада повече, в сравнение с Русия, в случай че се влошат дипломатическите взаимоотношения сред страните и Българска социалистическа партия продължава да упорства за разговор. Той подсети, че са внесли предложение за анулация на нотатата в Народно събрание и въпреки да схваща, че е евентуално това да не е допустимо, рецензиите им за изгонените по този метод дипломати не престават. Продължават да упорстват и за премахване на ръководителя на ДАНС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР