БСП алармира за колосален внос на райски газ у нас

...
БСП алармира за колосален внос на райски газ у нас
Коментари Харесай

БСП алармира за колосален внос на райски газ у нас през 2023 г.

БСП сигнализира за грамаден импорт на божествен газ у нас от 129 000 кг на стойност 407 559 лева през 2023 година Това стана ясно от отговор на финансовия министър в оставка Асен Василев до депутата от ПГ„ Българска социалистическа партия за България ” Валери Митов.
" Количеството в границите на Европейски Съюз съюз е внушително – 2 378 121 кг. По данните за 2023 година вносът от трети страни на божествен газ е 129 хиляди кг. В нощните клубове, където се продават свободно балони с божествен газ на цена от към 10 лева.  - бизнесът с разпространяването на божествен газ се оказва преуспяващ и доста рентабилен. Но работата на изпълнителната власт е да се намеси и да го спре ”, уточни Митов.
" Райският газ се популяризира свободно, както в нощните заведения, по този начин и онлайн, където всеки, който желае, може да си купи. Проверките на РЗИ и Министерство на вътрешните работи не дават нужния резултат. Това демонстрират и проверките, направени през 2023 от РЗИ - от 15 хиляди инспекции са открити единствено 35 нарушавания ", подчерат той.
Българска социалистическа партия води поредна борба против безконтролното разпространяване и продажба на рисковото вещество в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, по този начин и ограничения за надзор от страна на изпълнителната власт, разяснява Митов.
ДУМА напомня, че депутатите от ПГ " Българска социалистическа партия за България " приканиха райският газ да бъде приравнен към наркотичните субстанции.
Социалистите слагат въпроса поредно и изрично. „ Разпространението на божествен газ е бизнес за милиони. Държавата би трябвало да си влезе във функционалностите и да преследва разпространителите, тъй като използването на божествен газ крие извънредно съществени опасности за здравето на децата и младежите ”, безапелационен е Валери Митов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР