Брюксел. Социалният план за действие е повратна точка както в

...
Брюксел. Социалният план за действие е повратна точка както в
Коментари Харесай

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев за плановете за възстановяване: Не само инфраструктура, а да гарантират изпълнението на социалните политики

Брюксел. Социалният проект за деяние е повратна точка както в метода на Европейски Съюз към възобновяване след рецесии, по този начин и в процеса на европейска интеграция. Най-накрая преместваме фокуса не върху пазарите, банките и огромните корпорации, до скоро наричани „ прекомерно огромни, с цел да банкрутират “, а върху всеки европейски жител, неговото качество на живот и благополучие. Благодарение на години старания на социалистите, през днешния ден всички споделят визията, че точно хората са „ прекомерно дребни, с цел да банкрутират “, прекомерно дребни, с цел да бъдат предадени от своите държавни управления, от своя Съюз. Това съобщи водачът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев по време на спор в пленарната зала на Екологичен потенциал в Брюксел, отдаден на Социалния проект за деяние, оповестиха от пресофиса на Станишев . Планът, показан от левия комисар Никола Шмит, съдържа редица начинания в обществената сфера, като отбраната от безработица, гарантиране на обективни минимални заплати в Европейски Съюз, бистрота на заплащането сред мъжете и дамите, възстановяване на уменията на служащите и преквалификация, грантове за започващи компании и разширение на схемите за платени стажове въз основата на една от най-успешните начинания на ПЕС – Младежката гаранция.
В словото си Станишев акцентира, че най-сетне европейските политики се концентрират „ от количество към качество “. Според него, стряскащите цифри за безработицата в Европейски Съюз са общоизвестни – повече от 16 млн. европейци са без работа, 3 млн. от които са младежи под 25 година, само че Европейски Съюз би трябвало да огледа оттатък тази статистика.

„ Не е задоволително да запазим или създадем нови работни места. Трябва да осигурим равни благоприятни условия за всички, качествени работни места, повишение на уменията и учене през целия живот за всички служащи, да осигурим качествени условия на труд за хората в обичайните и новите браншове, заслужено възнаграждение, да сложим завършек на разликата в заплащането и пенсиите на мъжете и дамите.
Ето за какво, предлагането за обвързващи цели за 78% претовареност в Съюза, образование и повишение на квалификацията за най-малко 60% от работещите и понижаване на броя на хората в риск от беднотия или обществено изключване с 15 млн. са значима стъпка точно в тази посока. “, съобщи Станишев.

„ Особено съм удовлетворен, че тези начинания се осъществят с помощта на водачеството на леви комисари като Никола Шмит, Хелена Дали и Паоло Джентилони. Бих желал да прикани държавите-членки освен да поддържат тези цели на идната среща на върха по обществените въпроси в Порто, само че и да извърнат особено внимание на общественото измерение в техните национални проекти за икономическо възобновяване. “, сподели в умозаключение водачът на ПЕС.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР