Брюксел се опасява, че нестабилността на британското правителство може да

...
Брюксел се опасява, че нестабилността на британското правителство може да
Коментари Харесай

Брюксел очаква оставка на британското правителство до края на годината

Брюксел се притеснява, че неустойчивостта на английското държавно управление може да докара до промяна на премиера Тереза Мей или до предварителни избори, а на власт ще пристигна опозиционната Лейбъристка партия. Според източници на лондонския в. " Таймс " водачите на Европейски Съюз чакат държавното управление на Мей да подаде оставка до края на годината.

" Има съществени компликации с политическото управление в Обединеното кралство, което става все по-крехко. Англия е доста слаба, неустойчивостта на Тереза Мей доста усложнява договарянията по Brexit ", цитира " Таймс " почитан европейски чиновник.

С оглед на усложняващата се обстановка, в Брюксел преглеждат всички вероятни разновидности за Brexit, в това число без подписване на съглашение за изискванията му, както и преразглеждане на това решение след провеждането на нови избори във Англия, показва вестникът.

Мей се намира под сериозен напън след неубедителните резултати от проведените по нейна самодейност предварителни парламентарни избори на 8 юни. Тогава ръководещата Консервативна партия загуби болшинството си в камарата на общините. Ситуацията се изостри през последната седмица, когато кабинетът беше изоставен от двама министри. Първи на 1 ноември се отдръпна поради секс скандал министърът на защитата Майкъл Фалън, а в сряда подаде оставка министърът по въпросите на интернационалното развиване Прити Пател.

Преговорите сред Лондон и Брюксел за изискванията, по които Англия ще излезе от Европейски Съюз, започнаха на 19 юни в Брюксел съвсем година след референдума в Обединеното кралство, на който 51,9% от гласувалите се оповестиха за овакантяване на общността и против евроинтеграцията.

Диалогът би трябвало да продължи до ноември 2018, след което двете страни ще разполагат с половин година за ратификация на постигнатите договорености в националните парламенти.
Шестият кръг от договарянията е на 9 и 10 ноември, а Brexit би трябвало да се реализира не по-късно от март 2019 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР