Брюксел размаха пръст на Москва заради Украйна. Късно вчера Европейският

...
Брюксел размаха пръст на Москва заради Украйна. Късно вчера Европейският
Коментари Харесай

Брюксел размаха пръст на Москва

Брюксел размаха пръст на Москва поради Украйна. Късно през вчерашния ден Европейският парламент одобри изключителна резолюция с тежки предизвестия против Русия. Тя бе подкрепена с голямо болшинство - 569 гласа " за ", 67 " срещу " и 46 въздържали се.

Резолюцията по отношение на Русия, касае случая с Алексей Навални, увеличението на военното наличие по границата на Украйна и съветското нахлуване в Чешката република.

Евросъюзът би трябвало да понижи зависимостта си от съветска сила, да спре " Северен поток 2 " и противоречиви съветски АЕЦ на своята територия, приканват в документа евродепутатите.

В същото време от " Газпром " оповестиха, че делът му на европейския пазар през 2020 година е достигнал 32.2% и продажбите му в Европа, макар пандемичните условия, влизат в петорката най-хубави в историята на концерна. Очакванията за актуалната година са за растеж на износа на съветски газ за Европейски Съюз от 5 на 100 до 183 милиарда куб. м, съобщи ТАСС.

Евродепутатите приканват още " институциите на Европейски Съюз и всички страни членки да спрат завършването на газопровода " Северен поток 2 " и да упорстват за преустановяване на построяването на противоречиви атомни електроцентрали от " Росатом ".

Държавите от Европейски Съюз не би трябвало повече да одобряват съветски средства с неразбираем генезис, написа още в резолюцията.

Евродепутатите приканват Съвета на Европейски Съюз да ограничи вложенията на Кремъл в подривна активност и разпространяване на корупция. Екологичен потенциал повтаря апела Кипър, България и Малта да прекратят даването на поданство против вложения (т.нар. " златни паспорти " ).

Европарламентът също по този начин приканва страните от Европейски Съюз в съгласие да изгонят съветски дипломати поради случая в Чехия и да работят навреме и уверено против разрушителните дейности на съветските разследващи служби, като покачат съдействието в региона на контраразузнаването и шерването на данни.

 Евродепутатите декларират, че в случай че Русия нахлуе в Украйна, Москва би трябвало да бъде изключена от платежната система SWIFT, вносът в Европейски Съюз на съветски енергоносители да бъде преустановен, имуществото на олигарси от обкръжението на съветските ръководещи и техните фамилии да бъде запорирано, а визите им за Европейски Съюз да бъдат анулирани.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР