Брюксел не трябва да оставя България да поема цялата тежест

...
Брюксел не трябва да оставя България да поема цялата тежест
Коментари Харесай

Все още държавите на външните граници на ЕС поемат тежестта на мигрантите, недоволна Елена Йончева

Брюксел не би трябвало да оставя България да поема цялата тежест на мигрантския напън по границата и да става жертва на географското си разположение.

Това съобщи Елена Йончева, евродепутат в региона на убежището и миграцията, пред Българска национална телевизия.

Задължението мигрантите да остават в първата достигната от тях страна от Европейския съюз е нужно да отпадне, показва Йончева като упорства Брюксел да поеме техническа и финансова отговорност.

Против това предложение са най-много вътрешно разположените страни в Европейски Съюз, а за приемането му е нужно утвърждението на всички страни членки, разяснява Йончева и добави, че схващане получаваме от страни по границите на съюза като Малта, Гърция и Италия.

Именно неналичието на построено законодателство, което да разреши Европейски Съюз да се оправи с тази голяма бежанска вълна е повода сега България да не се приема в Шенген, макар че е по проблема. 
 Нидерландският парламент хлопна вратата на Шенген за България и Румъния
Нидерландският парламент хлопна вратата на Шенген за България и Румъния

Защото корупцията и проведената престъпност в двете страни е " риск за сигурността на Нидерландия и на целия Шенген "

" Ние не желаеме Брюксел да ни дава финансови средства, против които напълно да поемаме уговорката за запазване на границите на Европейски Съюз. Бихме желали цялата тази отговорност да бъде разпределена, да има механизъм за релокация ", показва Елена Йончева.

Пример за добър метод в сходна обстановка, е методът, по който Европейски Съюз се оправи с вълната от украински бежанци, които имаха избор в коя страна членка да останат, разяснява евродепутатът. Това бе допустимо, откакто за първи път се задейства, признатата преди 20 години, инструкция за краткотрайна протекция, добави още тя.

Опасност от световна война дебне на международно равнище, заради неверни политически решения, довели до спорове, показва Йончева и добави, че резултат на това са освен бежанците от Украйна, само че също от Сирия и Ирак. Усилията, които би трябвало да се насочат към преодоляване на бежанските талази, би трябвало да са най-вече ориентирани към аргументите за възникването им, съобщи евродепутатът.

По отношение положението на  Йончева съобщи, че каквито и огради да се строят, не могат да спрат бежанския поток в случай, че има непозната злонамерена воля бежанците да влязат в България.
 Демерджиев: Границата не е добре обезпечена, оградата се къса всеки ден
Демерджиев: Границата не е добре обезпечена, оградата се къса всеки ден

Ако родителите на убития служител на реда желали оставката, той щял да я даде

Преди няколко месеца страните, които ще ръководят Съвета до 2024 година, се споразумяха за пътна карта , която планува до края на мандата на Екологичен потенциал промяната да е реалност, за което способства точно Елена Йончева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР