Брюксел. Министър-председателят на Белгия Александър де Кро е в изолация

...
Брюксел. Министър-председателят на Белгия Александър де Кро е в изолация
Коментари Харесай

AFP: Белгийският премиер премина в изолация след контакт с далия положителен тест за COVID-19 Жастекс

Брюксел. Министър-председателят на Белгия Александър де Кро е в изолираност след контакт с френския си сътрудник Жан Кастекс, който даде позитивна проба за COVID-19, предава AFP , като се базира на информация от кабинета на премиера.

На Де Кро ще бъде изработен PCR тест за ковид в утринните часове на деня, а до негативен резултат министър председателят ще „ остане под карантина “.

Четирима други белгийски държавни чиновници, които участваха на двустранната среща за сигурност в понеделник, „ ще си създадат PCR проби и ще останат под карантина, до момента в който пробата им не бъде негативен “, се споделя още в изказването. Става дума за министъра на външните и европейските работи и на външната търговия Софи Уилмс, министъра на защитата Людовина Дедондер, министъра на вътрешните работи Анелис Верлинден и министъра на правораздаването Винсент Ван Куикенборн.

Според организацията, една от двете дъщери на френския министър председател Кастекс преди този момент е дала позитивна проба за ковид. Поради тази причина той е минал в самоизолация в понеделник. В същия ден френският министър председател бе на посещаване в Брюксел, където се срещна с белгийския си сътрудник.

През декември 2020 година Де Кро, сходно на френския му сътрудник и няколко други европейски водачи, мина в изолираност, откакто френският президент Еманюел Макрон даде позитивна проба за ковид.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР