Брюксел. Хилядите мигранти по източните граници на Европейския съюз с

...
Брюксел. Хилядите мигранти по източните граници на Европейския съюз с
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Проблемът по границата с Беларус е опит за дестабилизация на ЕС

Брюксел. Хилядите мигранти по източните граници на Европейския съюз с Беларус са опит на режима в Минск да дестабилизира Европейски Съюз, а не миграционна рецесия, сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Reuters

Говорейки в Европейския парламент, Фон дер Лайен сподели, че 27-членният блок е взаимен с Полша, Литва и Латвия, които понасят тежестта на следствията от политиката на водача на Беларус Александър Лукашенко да транспортира мигранти от разнообразни горещи точки по света в Беларус и по-късно да ги изтласква към границите на Европейски Съюз.

„ Европейският съюз като цяло е този, който е провокиран “, сподели Фон дер Лайен. " Това не е миграционна рецесия. Това е опит на властнически режим да дестабилизира своите демократични съседи. "

Тя сподели, че Европейски Съюз се координира по този въпрос със Съединените щати, Англия и Канада.

„ Съгласихме се, че с цел да се противопоставим на това държание, е значимо да координираме нашите наказания и да работим със страните на генезис и самолетните компании, които транспортират мигранти до Минск. И това е, което направихме и това е, което вършим. Ние сме в развой на съгласуване на нашите наказания със Съединените щати, Канада и Обединеното кралство “, сподели тя.

Тя сподели, че с цел да възпре медиаторите, пренасящи мигранти до Беларус, да оказват помощ на Минск, Европейски Съюз ще сътвори лист за наблюдаване за всички транспортни средства, участващи в трафика и контрабандата на мигранти.

„ Днес Комисията показва правно предложение за това “, сподели тя.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР