Брюксел. Гражданите и бизнесът очакват да отговорим на потребността им

...
Брюксел. Гражданите и бизнесът очакват да отговорим на потребността им
Коментари Харесай

Евродепутатът Емил Радев към комисар Йоханес Хан: Гражданите и бизнесът очакват по-ефективна европейска администрация

Брюксел. Гражданите и бизнесът чакат да отговорим на потребността им от оптимално отворена, самостоятелна и ефикасна европейска администрация. Това разяснява евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев в подтекста на комплицираното сегашно контролиране на административните процесуални права в Европейски Съюз, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Темата беше сложена на съвещание на правната комисия в Европейския парламент, в което взе присъединяване и еврокомисарят, който дава отговор за бюджета и администрацията – Йоханес Хан.

„ В Екологичен потенциал неведнъж сме призовавали за приемането на европейско законодателство по административните въпроси. Позицията ни се споделя и от Европейския омбудсман и от академичната общественост. Само по този начин ще запълним „ белите петна ” в законодателството и ще го създадем по-разбираемо за жителите. Освен това, ще се подобрят прозрачността в административния развой и успеваемостта на европейската администрация ”, съобщи българският евродепутат.

При размяната на отзиви с еврокомисаря той означи, че без значение от апелите на Европейския парламент, към този момент няколко години липсват съответни резултати по отношение на приемането на правилник, който да откри общи правила за европейската администрация.
Като регистрира въздействието на COVID-пандемията и развиването на новите технологии върху административното правораздаване, Емил Радев насочи въпрос за самодейностите на Европейска комисия в поддръжка на модернизацията на обществената администрация, както от позиция на процесите, посредством които институциите вземат решения по отношение на жителите и предприятията, по този начин и на опциите за оборване на тези решения. „ Неотдавнашният отчет за стратегическото прогнозиране за 2020 година също признава смисъла на цифровото превръщане на обществената администрация и правосъдните системи в целия Европейски съюз ”, стимулира се Емил Радев и регистрира нуждата от съгласуван метод, обща визия за обществените услуги, увеличено даване на цифрови публични услуги, реализиране на кръстосана гранична оперативна съгласуемост и улеснение на потребителите.

В отговор комисар Хан удостовери ролята на оперативната съгласуемост, която би трябвало да се реализира в обществената администрация и посочи нуждата от по-активен продан сред Европейска комисия и Екологичен потенциал по административните въпроси.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР