Брюксел. Европейският съюз наложи санкции срещу членовете на хунтата на

...
Брюксел. Европейският съюз наложи санкции срещу членовете на хунтата на
Коментари Харесай

Reuters: ЕС наложи санкции на хунтата в Мианмар

Брюксел. Европейският съюз наложи наказания против членовете на хунтата на Мианмар, които поеха контрола над страната при прелом на 1 февруари, както и на новия министър на информацията на азиатската страна и на два финансови конгломерата, следени от военните, предава Reuters .

В най-твърдия си отговор до момента на свалянето на гражданското държавно управление, ръководено от нобеловия лауреат за мир Аун Сан Су Чи, Европейски Съюз съобщи, че девет членове на Съвета за държавна администрация на хунтата, образуван ден след преврата, стават обект на забрани за пътешестване и заледяване на активите им дружно с министъра на информацията У Чит Наинг.

Решението, което слага под наказания водачите на хунтата и техните висши админи и следва сходни ограничения от Съединените щати. Главният пълководец на Мианмар Мин Аунг Хлайнг и Минт Све, която изпълняваше длъжността президент след преврата, бяха включени в черния лист на Европейски Съюз още предишния месец.

Съветът за държавна администрация на Мианмар е " виновен за подкопаването на демокрацията и върховенството на закона ", съобщи Европейски Съюз.

" Военните сили и управляващи, настоящи под контрола на този съвет са направили съществени нарушавания на правата на индивида от 1 февруари 2021 година, убивайки цивилни и невъоръжени протестиращи ", съобщи Европейски Съюз.

Европейски Съюз глоби и две компании, които генерират доходи за въоръжените сили на Мианмар.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР