Брюксел. Европейската комисия предлага всеобхватен набор от мерки за гарантиране

...
Брюксел. Европейската комисия предлага всеобхватен набор от мерки за гарантиране
Коментари Харесай

Европейската комисия предлага законодателен акт за интегралните схеми

Брюксел. Европейската комисия предлага изчерпателен набор от ограничения за гарантиране на сигурността на доставките, устойчивостта и софтуерното водачество на Европейски Съюз в региона на полупроводниковите технологии и приложения, оповестиха от комисията. С Европейския акт за интегралните схеми ще се ускори конкурентоспособността и устойчивостта на Европа и ще се спомогне за реализирането на цифровия и екологичния преход.

Законодателният акт на Европейски Съюз за интегралните схеми ще се основава на мощните страни на Европа — водещи в международен мащаб научноизследователски и софтуерни организации и мрежи, както и голям брой новаторски производители на съоръжение — и ще се оправи със слабостите. Актът ще спомогне за преуспяващ бранш на полупроводниците — от научни проучвания до произвеждане и устойчива верига на доставки.

С него ще бъдат мобилизирани над 43 милиарда евро обществени и частни вложения и ще се дефинират ограничения за попречване, подготовка, предугаждане и бързо реагиране на всяко бъдещо спиране на веригите на доставки, дружно с страните членки и нашите интернационалните сътрудници. Това ще даде опция на Европейски Съюз да реализира упоритостта си да удвои настоящия си пазарен дял до 20 % през 2030 година

Европейският акт за интегралните схеми ще подсигурява, че Европейски Съюз разполага с нужните принадлежности, умения и софтуерни благоприятни условия, с цел да се трансформира в водач в региона оттатък научните проучвания и технологиите в проектирането, производството и пакетирането на съвременни интегрални схеми, с цел да обезпечи снабдяването си с полупроводници и да се понижат външните зависимости.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР