Брюксел.Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС се събират

...
Брюксел.Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС се събират
Коментари Харесай

Европейският съвет ще се опита да постигне единодушие по предложението за петролно ембарго срещу Русия

Брюксел. Държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз се събират през днешния ден в Брюксел за двудневно изключително съвещание, на което се планува довечера да обсъдят предлагането на Европейската комисия за въвеждане на петролно ембарго против Русия.

В навечерието на съвещанието ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел означи, че единството е най-силното преимущество на Европейски Съюз и остава водещ принцип. В писмо до участниците в срещата той заяви, че на следващия ден ще бъдат разисквани високите цени на силата, преходът към чиста сила и връзката с спирането на зависимостта от съветския енергиен импорт. Предвижда се опция Европейска комисия да бъде натоварена да изготви предложение за налагане на таван на цените на енергоносителите.

Европейските ръководители ще беседват за обезпечаване на финансова помощ за Украйна и за събирането на средства за следвоенното възобновяване на страната. Европейският съвет ще разисква също опциите за улеснение на износа на украинската зърнена годишна продукция и потребностите от развиване на отбранителна индустриална база в Европейски Съюз. Разговорите ще обиден приложението на въведените европейски наказания и предлагането на Европейска комисия нарушаването и заобикалянето им да бъде оповестено за закононарушение.
Редакция: Българска телеграфна агенция
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР