Брутално потъпкване на законите на България са извършили премиерът Кирил

...
Брутално потъпкване на законите на България са извършили премиерът Кирил
Коментари Харесай

ИСТИНАТА В ПИК: Как Кирил Петков и Бойко Рашков потъпкаха закона с ареста на Борисов

Брутално потъпкване на законите на България са направили министър председателят Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков при ареста на водача на ГЕРБ Бойко Рашков. За това сигнализират пред ПИК чудесно осведомени адвокати.

Според тях в Министерство на вътрешните работи съществуват Правила за организация и работа по заявителски материал за закононарушения от общ темперамент, одобрени със заповед 8121з-780/24.10.2014 година Именно по този ред се правят по този начин наречените полицейски инспекции, които се случват без прелиминарен отчет на съответната способена прокуратура. В подобен случай, откакто през цялото време не е формирано наказателно произвеждане в изискванията на необходимост и е преценено, че следва да бъде осъществена полицейска инспекция, за Министерство на вътрешните работи съществува задължението до 30-дневен период да завърши тази инспекция и незабавно материалите да бъдат докладвани на прокуратурата.
свързани новини85569преди 7 часа188332преди 6 часа
В тази връзка информацията досега за средношните арести демонстрира жестоко нарушение на по този начин одобрените Правила в Министерство на вътрешните работи, доколкото не може да има необходимост за формиране на наказателно произвеждане по инспекция, която продължава няколко месеца!

Според осведомени адвокати сходни дейности жестоко нарушават правовата страна, която съгласно Решение 1 от 2005 година на Конституционния съд по к.д. 8 от 2004 година в веществен смисъл е страната на справедливостта, а във фиктивен смисъл тя е страна на правната сигурност, където наличието на правния ред е ясно, предвидимо и недвусмислено несъмнено.

Припомняме, че министър председателят Кирил Петков посочи, че следствието е на европейската прокуратура. В реалност делегираните в Европа български прокурори могат да издигнат обвинявания, само че единствено в случай че те са свързани с евросредства. В случая е арестуван по обвиняване в изнудване по член 213 от Наказателен кодекс. Това на процедура значи, че Министерство на вътрешните работи е имало задължението да осведоми прокуратурата на Република България за дейностите си и да рапортува за събраните доказателства.

Ето какво гласят признатите Правила на Министерство на вътрешните работи:





Междувременно в този миг пред постройката на Главна дирекция " Национална полиция " стотици симпатизанти и членове на ГЕРБ се събраха в символ на поддръжка към своя водач Бойко Борисов.

Гледайте НА ЖИВО Пожарна охрана ПИК TV протичащото се пред полицията:
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР