Брус Лий, може би най-забележителният майстор на източните бойни изкуства,

...
Брус Лий, може би най-забележителният майстор на източните бойни изкуства,
Коментари Харесай

Какво убива Брус Лий? Нова хипотеза дава потенциален отговор

Брус Лий, може би най-забележителният занаятчия на източните бойни изкуства, умира ненадейно на 20 юли 1973 година По това време той е едвам на 32-годишна възраст. Мистерията към неговата непредвидена кончина дава подтик на голям брой невероятни теории на конспирациите. Сега обаче нов разбор сочи, че „ Малкия змей “ евентуално е умрял от пиенето на прекалено много вода.

Въпреки че за момента това е чиста нечиста сделка и хипотезата към момента не е доказана, тя нанася подигравателен удар върху индивида, който подкрепя популяризирането на източната философия с паметната фраза „ бъди като водата, приятелю “.

За да доближат до тези изводи, създателите на проучването стартират да преглеждат всички известни обстоятелства, свързани със гибелта на Лий. Така да вземем за пример е добре известно, че прословутият артист е имал главоболие и световъртеж към 19:30 ч (малко откакто е пушил канабис и е пил вода). Впоследствие е изпил обезболяващото Equagesic, само че два часа по-късно е открит мъртъв.

Аутопсията демонстрира, че мозъкът му се е подул до 1575 грама – много над междинните 1400 грама. Ето за какво лекарите заключават, че Лий е умрял от тип мозъчен оток, прочут като церебрален едем, който е настъпил вследствие на рискова реакция към обезболяващото.

Авторите на проучването обаче акцентират, че той е изпил лекарството в миг, в който към този момент е имал главоболие и световъртеж, което би могло да подсказва, че мозъкът му е почнал да се подува от по-рано. Нещо повече, те допълват, че „ церебралният едем не е единственото нещо, което бихме очаквали да открием по време на некропсия, в случай че повода за гибелта фактически е била свръхчувствителност към Equagesic. ”

" Сега, въз основа на разбора на обществено наличната информация, ние предлагаме концепцията, че повода за гибелта е церебрален едем, породен от хипонатриемия. С други думи – твърдим, че неспособността на бъбреците да отделят непотребната вода е предизвикала гибелта на Брус Лий ", пишат откривателите.

Хипонатриемията поражда тогава, когато приемът на течности надвиши способността на бъбреците да филтрират водата от кръвта. Обикновено това се случва, когато човек изпие голямо количество вода в границите на доста къс интервал от време. Въпреки че няма доказателства, че Лий е направил нещо сходно, създателите на проучването споделят, че той евентуално е бил изложен на " голям брой рискови фактори за хипонатриемия " и затова е можел да развие положението " от пиянство на доста по-малко количество вода ".

Така да вземем за пример те насочват вниманието ни към няколко изказвания на брачната половинка и лекарите на Лий, съгласно които артистът се е отказал от твърда храна и е преживявал единствено на сок от моркови и ябълки. Известен като " диета с чай и изгорял самун ", този режим на хранене с ниско наличие на разтворими субстанции може да е нараснал доста възможностите на Лий да развие хипонатриемия.

Съобщава се също, че звездата е употребила диуретици, с цел да освобождава тялото си от натрия и да накара мускулите си да наподобяват по-едри. Освен това източници, близки до Лий, настояват, че през последните месеци от живота си той е почнал да пие " 10 до двадесет керамични бутилки саке " дневно.

Вземайки поради тези фактори, свързани с метода на живот, откривателите настояват, че Лий евентуално е получил мозъчен оток два месеца преди гибелта си – в миг, в който повръща, губи схващане и получава гърчове. Въпреки че се възвръща от случая и по това време не е диагностициран с хипонатриемия, създателите на проучването споделят, че тази преживелица евентуално е била предвестител на бъдещото съдбовно събитие.

В умозаключение, защото Лий е повлиял на механизмите на водната хомеостаза, които контролират както приема, по този начин и отделянето на вода, той се е изложил на доста по-голям риск от развиването на хипонатриемия. " Предполагаме, че Брус Лий е умрял от характерна форма на бъбречна дисфункция: некадърност да отделя задоволително вода, с цел да поддържа водната хомеостаза. "

С други думи, бъдете като водата, другари, само че не прекалявайте с нея.

Източник: IFLScience

Изследването е оповестено в Clinical Kidney Journal.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР