Бройката, която организаторите изнасят за участниците в протестите е многократно

...
Бройката, която организаторите изнасят за участниците в протестите е многократно
Коментари Харесай

Подстрекателите лъжели за броя на протестърите

Бройката, която уредниците изнасят за участниците в митингите е неведнъж пресилена. Това изясни пред БНР фотографът Виктор Димчев. Той употребява технология за броене на всеки човек, който се вижда на хубаво направена панорамна фотография.

" Това е явно за всеки… Не е моя виновността, че броят на протестиращите непрекъснато понижава. Стремя се да броя акуратно “, сподели експертът.

„ Преброяването е обикновено и лишава няколко минути и всеки може да свери резултата “, разясни Димчев и добави, че през вчерашния ден, да вземем за пример, на митинга е имало не повече от 700-800 души.

„ Виждат се доста хора, които вървят в колони от по 10-15 индивида по улица, необятна към 12 м. Сами можете да изчислите, дали в случай че минат 80 000 души, няма да им отнеме часове да се извървят всички… Няма доказателство, че на митингите има повече от хора, в сравнение с аз настоявам “, безапелационен е Виктор Димчев.

Според него има разнообразни аргументи, които основават образно чувство за повече хора, в сравнение с действително е броят им. „ Аз съм взаимен с претенции за смяна на системата, в която живеем. Всичко друго е работа в нечий процентен резултат в идващите избори, политическа настройка или отбрана на ползите на избран човек “, сподели фотографът.

По думите на Димчев през последните четири години сме следили една извънредно импотентна съпротива - парламентарна и извънпарламентарна: „ Това не може да генерира смяна. Опитът в края на мандата да бъде показано като надали не някаква невероятна борбеност от страна на опозиционните сили, които, видите ли, се борят против страшния модел, звучи неуместно. Всички участници в митингите през последните години са били участници във властта директно “.

Фотографът съобщи, че „ дребна група хора, явно подплатена с финанси, си разрешава да симулира цивилен митинги и протести, употребявайки невъзможността на властта да ги в профил “: „ С едни маломерни групички обикалят страната напред-назад и вършат нещо приблизително сред пиар акция, медийно показване на новите политически планове на Васил Божков, Мая Манолова и на разнообразни други участници в този развой и се пробват да натрупат политически престиж върху едно достоверно протестно придвижване, каквото са несъмнено част от младежите, които желаят своята смяна “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР