Броят на заразените с новия коронавирус (COVID-19) в Нидерландия е

...
Броят на заразените с новия коронавирус (COVID-19) в Нидерландия е
Коментари Харесай

Коронавирус: И Нидерландия и Португалия с нови рекорди за заразени и починали

Броят на инфектираните с новия ковид (COVID-19) в Нидерландия е повишен с рекордните за 24 часа 11 141 души през миналото денонощие, с което общият брой на инфектираните от началото на епидемията в страната доближи 341 396. Това оповестиха от Националния институт за публично здраве, представени от международните информационни организации.

Броят на записаните инфектирани се е нараснал с 13 % през последната седмица, което в безусловно число е 50 212 души.

Междувременно броят на умрелите в Нидерландия през последните 24 часа се е нараснал с 87 души, с което общият брой на умрелите от началото на епидемията в страната към този момент е 7 345 души. Толкова доста умряли в границите на денонощие не е имало от края на април.

" За трети следващ ден следим равнене на заетостта на клиничните кревати от COVID-19 пациенти. Това е от изгода и може да е първият резултат от ограниченията, въведени преди повече от две седмици ", посочи ръководителят на Националната мрежа за незабавна помощ Ернст Куйперс

Междувременно Португалия също доближи нов връх във връзка с инфектираните и умрелите за 24 часа, демонстрират формалните данни, оповестени от Генералната дирекция по опазване на здравето в страната.

През миналото денонощие са регистрирани рекордните 4 656 инфектирани и 40 умряли, с което общият брой от началото на епидемията в Португалия към този момент е над 137 000 инфектирани и 2 468 умряли. Здравната обстановка е най-тревожна в региона на Лисабон и в северната част на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР