Броят на заразените с коронавирус чужди граждани в Банско расте.

...
Броят на заразените с коронавирус чужди граждани в Банско расте.
Коментари Харесай

Затварят ски зоната в Банско

Броят на инфектираните с ковид непознати жители в Банско пораства. Далите позитивна проба досега са англичани, притежатели на жилища в курорта.

По предписание на прокуратурата и с решение на спешния щаб в Банско ски зоната в града се затваря неотложно, разгласи кметът на общината Иван Кадев. Чуждестранните жители в курорта ще бъдат посетени на място и ще попълнят заявления, че са осведомени с изключителното състояние в България.

От взетите шест проби за ковид на непознати жители, които са на отмора в Банско, единствено една към този момент е позитивна.

Тази заран бе доказана информацията за още едно дете, инфектирано с ковид. То също е на отмора в Банско. 9-годишното дете е пристигнало с чичо си и неговото семейство. Всички те - двама възрастни и три деца, са в курорта от петък, където имат личен апартамент. Те бяха сложени под домашна карантина поради информация от Министерство на вътрешните работи, че чичото на детето е имал контакт със сестра си в Англия, която е болна от ковид.

Още един британски жител, възрастен мъж, живеещ в курорта, е настанен със подозрения за корона вирус в инфекциозно поделение на Благоевградската болница. Пробата му се чака през днешния ден. " По последни данни, не е толкоз тежко, колкото споделиха, че е. Има някаква симптоматика, само че дано да излязат пробите през днешния ден след обяд ".

Според шефа на РЗИ работата на ски-зоната и все още основава проблем.

" В Банско има много туристи. Не знам, за какво не се съблюдава тази заповед за ограничение. С сътрудниците от полицията продължаваме издирването на контактни ".

Общинското управление в Банско заседава изключително и ще търси съдействието на прокуратурата, с цел да се откри каква е картината в апартаментните комплекси, множеството от които са благосъстоятелност на непознати жители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР