Броят на търсещите убежище в страните от Европейския съюз отново

...
Броят на търсещите убежище в страните от Европейския съюз отново
Коментари Харесай

Броят на търсещите убежище в ЕС отново нараства

Броят на търсещите леговище в страните от Европейския съюз още веднъж нараства, въпреки да се следи наклонност към намаляването им по отношение на началото на рецесията с бежанците през 2015 година, означават в европейската редакция на изданието Politico, като се базират на разбори в немските медии, осведоми " Фокус ".
В интервала от януари до април към 206 500 души са кандидатствали за леговище за първи път в Европейски Съюз, което съставлява 15% нарастване в съпоставяне със същия интервал на предходната година, съгласно издателската група Funke Mediengruppe, цитирали краткотрайни месечни данни от страните от Общността. Увеличението се дължи на внезапното повишаване на броя на претендентите от Венецуела, Колумбия и Западните Балкани, които не се нуждаят от виза за пътешестване до Европейски Съюз.
След идването на повече от милион мигранти в Европа през 2015 година, доста от които търсят протекция от насилието в Близкия изток и Африка, броят на претендентите за леговище в Европейски Съюз понижа през последните години. Това се дължи частично на напъните на Европа за понижаване на миграцията, в това число съглашението от 2016 година с Турция.
В знак, че наклонността към спад може да се забави, Европейската работа за поддръжка в региона на убежището (EASO) уточни в отчета си за март, че молбите за леговище нарастват, като този месец се записва нарастване с 20% спрямо март 2018 година.
Според разбора, представен от Politico, броят на претендентите от засегнатата от рецесия Венецуела в интервала сред януари и април, е повишен с 121% до 14 257 в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Вторият по величина търсещ леговище в този момент идва от Венецуела, зад Сирия и пред Афганистан. Докато броят на търсещите леговище от Сирия е намалял с 8%, броят на хората от Афганистан се е нараснал с 36%. Броят на колумбийците, търсещи леговище, е повишен до 8 097 - със 156%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР