Броят на регистрираните случаи на коронавирус в Африка е нараснал

...
Броят на регистрираните случаи на коронавирус в Африка е нараснал
Коментари Харесай

Ето къде ще е новият епицентър на заразата

Броят на записаните случаи на ковид в Африка е повишен с 51% през последната седмица. Затова Световната здравна организация счита, че епицентърът на вируса ще се реалокира от Европа в Африка през идващите дни, заяви Euronews.

Тревогите на генералния шеф доктор Тедрос Аданом Гебрейесус са свързани с мокрите пазари, като пазарите в Азия, където живи животни и диви екземпляри постоянно се продават за храна.

Въпреки че произходът на COVID-19, заболяването, породена от вируса, към момента не е открит, доста учени подозират, че вирусът се е трансферирал на хора от животни на влажен пазар в Ухан, Китай.

Гебрейесус сподели, че пазарите са " значим източник на храна и занаят за милиони ", само че предложи те да бъдат отворени единствено при изискване, че дават отговор на строгите стандарти за сигурност и хигиена на храните ".

Лагос е най-големият град в Африка и управляващите се пробват да се оправят с тълпите на фона на блокирането поради ковид в Нигерия. Миле 12, най-големият мегаполисен пазар на краткотрайни трани, в петък беше препълнен с търговци и купувачи, които си проправят път през тесни пътеки, задръстени от големи кошници с домати и неспазващи отдалеченост жители.

Феми Одусаня, съветник на пазарната асоциация, съобщи, че провокациите са „ големи “ и прикани държавното управление да „ направи повече, с цел да подсигурява, че ще резервира хората в сигурност и вкъщи си “.

По държавна самодейност управлението сътвори спонтанен пазар в Огуду в опит да понижи тълпата, като приближи продукцията до общностите, които обслужва.

Но до момента в който отчаянието нараства, камионите за доставка са атакувани, хранителни артикули се крадат, а микробусите се повреждат.

За бедните в Лагос е приоритет е да се снабдят с храна на масата. " Хората би трябвало да се хранят. Силно имам вяра, че гладът е доста по-опасен от ковид, тъй че би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че хората имат какво да ядат ", сподели ръководителят на пазарната асоциация Шеху Усман.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР