Броят на пациентите с COVID-19 в интензивните отделения във Франция

...
Броят на пациентите с COVID-19 в интензивните отделения във Франция
Коментари Харесай

Броят на пациентите в интензивни отделения във Франция е най-високият от началото на 2021 г.

Броят на пациентите с COVID-19 в интензивните отделения във Франция се усили през днешния ден с 84 до общо 4634 души, бележейки нов пик от началото на годината, съобщи Ройтерс, като се базира на здравното министерство.

Числеността на новите случаи (14 678), за сметка на това, е най-малката от 3 януари, като се изключат понеделниците, когато броят всекидневно спада, защото през уикендите се вършат по-малко проби, съобщи Българска телеграфна агенция.

От петък една трета от популацията на Франция, в това число в региона на Париж, е в локдаун, който се чака да продължи един месец. Според специалистите са нужни две седмици, с цел да имат рестрикциите резултат.

Хоспитализираните с коронавирус в страната са се нараснали с 268 на общо 26 756 души - най-вече от 11 февруари. Починалите през денонощието са 287, с което смъртните случаи стават общо 92 908.

Френският президент Еманюел Макрон желае да форсира имунизационната акция, призовавайки в нея да се включат студенти по медицина и пенсионирани медици, показва ДПА.

След като получат съответното позволение, те би трябвало да може да бъдат мобилизирани, като пожарникарите, сподели през днешния ден президентът при посещаване в Североизточна Франция. Ваксинирането е народен приоритет и имунизации би трябвало да се вършат в центрове, отворени непрекъснато, сподели той.

До нощес имунизираните във Франция бяха близо 6,4 милиона. В страната с население от 67 милиона души са регистрирани общо 4,3 милиона инфектирани с ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР