Броят на мощните гръмотевични бури и дните на безветрено време

...
Броят на мощните гръмотевични бури и дните на безветрено време
Коментари Харесай

В края на 21-ви век ни очаква по-горещо лято и по-мощни бури

Броят на мощните гръмотевични стихии и дните на безветрено време ще се усилят на планетата. Лятото ще стане по-горещо заради световното стопляне.

Промените ще обиден живота на градовете в Северното полукълбо.

Специалисти от Съединени американски щати взеха решение да проучат въздействието на климата върху трансформацията на евентуалната топлинна сила в кинетична сила на въздушните маси. Те са анализирали данните за промените в атмосферата на междинните ширини. Изследвани са индикатори от последните 40 години на климатичните спътници. Оказва се, че евентуалната сила понижава с 1,5% на всеки 10 години.

Ако тази наклонност продължи, процесът ще докара до внезапно намаляване на циклоните, настоящи в умерените ширини. В резултат на това ще се понижи преносът на топлота от юг на север, ще се усилят проливните дъждове и стихии, ще има повече горещи дни, в които няма вятър.

Американските специалисти имат намерение да създадат по-подробни прогнози за всеки континент на Земята . Това ще помогне на локалните поданици и управляващите дейно да се приготвят за началото на „ новото” лято.

Не пропускайте нашия нов раздел "Оферти ", в който ще откриете потребни, практични и прелестни артикули на промоция от българския пазар, особено селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

 апп Edna.bg

 апп Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР