Броят на хората, починали от последиците от коронавирусната инфекция във

...
Броят на хората, починали от последиците от коронавирусната инфекция във
Коментари Харесай

Нови 289 починали от коронавирус за денонощие във Франция

Броят на хората, умряли от последствията от коронавирусната зараза във Франция, е 24 376, като 289 души са изгубили живота си през последното денонощие, съобщи Джером Саломон, началник на генералната дирекция по опазването на здравето на страната.
" Общият брой на смъртните случаи от 1 март е 24 376 ", сподели Саломон на брифинг през днешния ден. Той означи, че 15 244 души са умряли в лечебни заведения, а 9 132 души в домове за възрастни.
Поради епидемията от ковид във Франция, на 17 март беше въведено изключително състояние. Бяха затворени кафенета, заведения за хранене, кина, музеи, паркове, нехранителни магазини, просветителни институции. Очаква се Франция да стартира последователно преустановяване на карантината от 11 май. Във вторник министър-председателят Едуар Филип показа проект за намаляване на строгата карантина, като разгласи последователното отваряне на детски градини, учебни заведения и магазини. Ресторантите и кафенетата остават затворени. Френските управляващи чакат да се вземе решение за датата на тяхното отваряне в края на май. Носенето на маски в транспортните средства ще стане наложително и след 11 май, съобщи президентът.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 30 април 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР