Броят на евакуираните от Родос заради неконтролируемите пожари на гръцкия

...
Броят на евакуираните от Родос заради неконтролируемите пожари на гръцкия
Коментари Харесай

Евакуираха над 30 000 души от Родос заради пожари

Броят на евакуираните от Родос поради неконтролируемите пожари на гръцкия остров достигна 30000 души.

Медиите демонстрират колони туристи, вървящи по задимени улици. Силните горски пожари бушуват към този момент няколко дни на острова, само че за благополучие към този миг не сме изгубили нито един човешки живот, съобщи пред МЕГА тв зам.-кметът Константинос Тараслиас. 

Нови два военно-транспортни самолета С-130 с спомагателен контингент пожарникари и служители на реда излетя от Атина, само че към този момент няма аспект пожарите да бъдат овладени. 

RHODES ISLAND! PRAYING FOR RODOS!
????????????????????????????????????????????

RHODES ISLAND! PRAYING FOR RODOS!
????????????????????????????????????????????
— GreekLeft☘️ (@GreekLeft) През предходните дни пожарът беше стеснен в планинския център на острова, само че подкрепят от ветровете, доста високите температури и сухите условия, той се популяризира в събота към брега в централната и източната част на острова. Местните медии оповестяват, че огнените пламъци са достигнали до три хотела, чиито клиенти към този момент са били евакуирани.
Говорителят на противопожарната работа Янис Артопиос съобщи през днешния ден следобяд, че на жителите на четири обитаеми места са изпратени SMS известия за евакуация - в две обитаеми места им е казано да се придвижат на североизток, а в други две - на югозапад.

Артопиос съобщи, че на място работят над 200 пожарникари и 40 пожарни коли, подпомагани от три самолета и пет хеликоптера. В състава на силите са включени 31 пожарникари от Словакия, които разполагат с пет пожарни автомобила.

Основният фронт на пожара е триъгълник, като две от точките му са покрай морето, а една е в планината. На картите всяка от страните на триъгълника наподобява дълга повече от 10 километра.

Три кораба на бреговата защита, както и един на армията, изтеглят хора от два плажа. Двадесет частни лодки оказваха помощ, а гръцките военноморски сили изпратиха транспортен съд.

Пожарът в Родос е единствено един, най-опасният, от няколко дейни в цяла Гърция, сподели Артопиос.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР