Броят на българските търговци на платформата се е увеличил с

...
Броят на българските търговци на платформата се е увеличил с
Коментари Харесай

Програма на eBay подкрепя българските търговци

Броят на българските търговци на платформата се е нараснал с 25% през последните три месецаПродажбите на български стилизиращите артикули за коса са се нараснали с 2539%, а на продуктите за печива и подготвяне на десерти – с 1137%Най-активните консуматори, създали покупки от български търговци в eBay, са от Съединени американски щати, Англия, Германия, Италия, Франция и Испания – те са закупили общо над 700 000 продукта от март до май 2020
Компанията eBay започва програмата Always Open, с цел да поддържа бизнесмените в България и да им помогне да ръководят бизнеса си даже след непредвидимо предизвикателство като пандемията COVID-19. Компанията предлага на търговците нови благоприятни условия за експорт на дребно за дребния и междинен бизнес, като същеременно им дава множеството от услугите си гратис.

Платформата за онлайн търговия eBay създаде нова стратегия, ориентирана към дребните и междинни бизнеси, които разполагат с над 100 разнообразни продукта в инвентара си. Допуснатите до присъединяване в програмата компании ще получат гратис абонамент за eBay Store в Premium или Megastore секциите за три месеца, достъп до програмата за образование по износ, 50 000 разгласи до края на месец юли и опция за персонално подпомагане от консултант за развиване на бизнеса.

Иля Кретов, общоприет управител на Глобални пазари с висок капацитет за развиване на eBay:

„ Кризата, породена от пандемията, принуждава бизнесмените да търсят различни способи за развиване на бизнеса си. Нашите данни демонстрират, че износът към този момент е един от тях - броят на българските търговци на платформата се е нараснал с 25% през последните три месеца. Миналата година стартирахме програмата за поощряване на износа Export Revival, с цел да помогнем на българския бизнес да стартира да продава по целия свят. Десетки търговци се включиха в образованието и в този момент сполучливо ръководят своите интернационалните търговски интервенции. България е предпочитан пазар за моя екип в eBay - пазарът има мощен експортен капацитет и неповторими артикули, които да споделя с целия свят. На платформата има над 11 000 дейни търговци от България, като доста от тях развиват бизнеса си в партньорство с eBay към този момент над 10 години. Сега бихме желали да помогнем на повече дребни и междинни предприятия да преминат през рецесията и да запазят магазините си отворени в този интервал. Наскоро стартиралата стратегия в eBay, Always Open, има за цел да поддържа българските бизнесмени и да им даде опция да бъдат самостоятелни от всевъзможни трудности, както в този момент, по този начин и в бъдеще. Програмата се потвърди като доста ефикасна за стотици компании в Гърция, Израел и Русия. “

Вътрешната статистика на eBay демонстрира забележителен растеж в продажбите по време на карантината от български компании в няколко съществени категории артикули. Хиляди консуматори по целия свят са закупили български артикули за грижа за кожата и козметика. Продажбите на бои за коса са се нараснали с 330%, тези на кремове и други артикули за кожата на краката с 35%, на подхранващите и пилинг маски с 678%, на стилизиращите артикули за коса с цели 2539, а на кремовете за поддържане кожата на ръцете и ноктите – със 72 %. Други консуматори пък избират занаятите и готвенето пред процедурите за хубост – продажбите на артикули за печива и подготвяне на десерти са се нараснали с 1137%, а тези на играчките и минифигурките от вида на Lego са скочили с 477 %. Друга сполучлива категория във връзка с експортните продажби е тази за съоръжение и елементи за басейни с растеж от 410% в България. Най-активните консуматори, създали покупки от български търговци в eBay, са от Съединени американски щати, Англия, Германия, Италия, Франция и Испания – те са закупили общо над 700 000 продукта от март до май 2020 година.

За повече информация за програмата и изискванията за присъединяване може да посетите страницата на програмата Always Open. Изчерпателна и настояща информация по отношение на износа и поддръжката на съществуващите търговци в платформата е налична в износ страницата на eBay.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР